Реал у попередньому турі Ла Ліги знищив Ельче (4:0) – сухими ворота "вершкових" зберіг український голкіпер Андрій Лунін. Осасуна розписала нічию з Вальядолідом (0:0). Цього разу Луніна у воротах мадридців українські вболівальники не побачили – Куртуа відновився після травми.

На старті поєдинку Вінісіус був близьким до того, щоб відкрити рахунок. Він увірвався у штрафний "Оси" проштовхнув м'яч поміж ніг голкіпера, але у ворота не влучив. Перспективний момент був у хорватського форварда господарів Анте Будіміра, але на перерву суперники пішли без голів.

На старті другого тайму мадридці забили, але гол Вінісіуса не зарахували через очевидний офсайд. Запалу гостей на довго не вистачило – гра перейшла у позиційне, відверто нудне русло. Цікавих моментів було вкрай небагато. Ба більше, Осасуна старалася регулярно вибігати у швидкі гострі атаки.

Матч трохи розбудив ще один класний момент Вінісуса, але бразильця знову зупинив голкіпер господарів Еррера. Щоправда, невдовзі Реал таки відкрив рахунок. Жуніор витримав гросмейстерську паузу і відпасував на Вальверде, який вбіг у карну зону Осасуни і невідпорно пробив у дальній кут. Остаточно інтригу у матчі, здавалося, вбив Вінісіус, який з третьої спроби таки переграв Ерреру. Але гол скасували після перегляду VAR через офсайд. Уже за мить Асенсіо таки подвоїв перевагу "бланкос".

0:2 – підопічні Вальверде навіть без травмованого Бензема вимучують перемогу, набирають 51 очко і продовжують погоню за Барселоною. В активі каталонців 56 балів і матч у запасі.