Ліга чемпіонів, перший матч 1/8 фіналу

Брюгге – Бенфіка – 0:2

Голи: Маріу, 51 (пен.), Нерес, 88

Звітна пара виглядала ледь не найменш статусно на стадії 1/8 фіналу ЛЧ. Інтерес українських глядачів рятувала лише "помста" Романа Яремчука. Щоправда, форвард не надто вражає після літнього переходу з Бенфіки у Брюгге – всього 2 голи і 2 асисти за половину сезону. Цього разу тренер бельгійців Скотт Паркер взагалі залишив Романа на лаві запасних.

Бенфіка вважалася фаворитом навіть на чужому полі, але Брюгге міг відкрити рахунок вже на 5-й хвилині – Влаходімос відбив удар Б'юкенена. Бельгійці спокійно тримали оборону, якою прославились ще на груповому етапі. Бенфіка створила першу гостроту на 26-й хвилині, коли Антоніу Сілва головою пробив над воротами. Перший тайм докотився до нульової нічиєї, хоча Брюгге забив на останніх секундах. Гол скасували через мінімальний офсайд у Одої.

Всі зусилля Брюгге були перекреслені індивідуальною помилкою в дебюті другого тайму. Джек Хендрі підбив ногу Рамоса у карному майданчику, хоча форвард Бенфіки і близько не загрожував воротам. До "позначки" підійшов Жоау Маріу і ледь не програв дуель Міньйоле – екс-кіпер Ліверпуля відбив м'яч у поперечку, а та все ж "переправила" до сітки.

Паркер чомусь не випускав Яремчука, хоча ситуація явно потребувала нових сил в нападі. Бенфіка без проблем зупиняла атаки Брюгге, але й сама не сильно летіла вперед. Рогер Шмідт хотів більшого, тому підсилив тиск Давідом Нересом. Колишній легіонер Шахтаря (щоправда, не зіграв жодної офіційної секунди) віддячив під завісу зустрічі, коли підчатував ще один провал оборони Брюгге. Маєр програв силову боротьбу бразильцю, і той легко зробив рахунок 0:2.

Нерес у компенсований час забив ще раз, але заліз у офсайд. Яремчук на полі так і не з'явився. Вихід Бенфіки у наступну стадію здається вирішеною справою, проте команди зійдуться повторно 7 березня в Лісабоні.