Ліга 1. Тур 21-й

Монпельє – ПСЖ – 1:3

Голи: Норден,89 – Руїс, 55, Мессі, 72, Заїр-Емері, 90+2

Ренн – Страсбур – 3:0

Голи: Гуїрі, 3, 21, Дуе, 51

Уже на старті поєдинку команди добряче полоскотали нерви вболівальникам. Оборонець Монпельє Крістоф Жульєн "привіз" пенальті у ворота господарів, а вирок взявся реалізовувати Мбаппе. Лекомт парирував удар віце-чемпіона світу, але рефері вказав на 11-метрову позначку знову, адже захисники Монпельє почали вбігати до штрафного ще до удару Мбаппе. Та на форварда ПСЖ знову чекало фіаско – цього разу голкіпера суперників підстрахувала права стійка. Невдовзі невдачі Кілілана продовжилися – Галтьє був змушений замінити нападника через ушкодження.

На 35-й хвилині вивести парижан вперед міг Мессі, але після перегляду VAR рефері скасував взяття воріт – аргентинська суперзірка перебував в офсайді. Після перерви з тієї ж причини суддя відмінив ще й гол Ашрафа Хакімі. Але врешті чорну смугу чинних чемпіонів Франції перервав Фабіан Руїс. Воротар "паладінів" впорався з атакою Хакімі, однак іспанець вдало зіграв на добиванні.

А невдовзі Руїс записав у актив ще й асист, віддавши блискучий пас поміж ніг Сако. Мессі підхопив подарунок від одноклубника і завершив справу – 2:0. Наприкінці поєдинку родзинки додав гол півзахисника гостей Нордена. Але йому блискавично відповів 16-річний Заїр-Емері.

1:3 – ПСЖ продовжує очолювати Лігу 1 (51 пункт), Монпельє на 14-му щаблі (20 очок).

У паралельному матчі Страсбур Едуарда Соболя на виїзді зустрічався з Ренном. Український оборонець вдруге поспіль вийшов у стартовому складі. Господарі розпочали матч дуже потужно. Лише 3 хвилини вистачило Ренну, щоб вирватися вперед. Гуїрі пробивав з близької відстані, м'яч відрикошетив від стегна оборонця гостей Джику і залетів у сітку. А в середині тайму Гуїрі оформив дубль, забивши увосьме в цьому сезоні.

По перерві Десіре Дуе довів рахунок до розгромного: отримавши простір у штрафному гостей, він холоднокровно впорався із Матцом Зельсом – 3:0.

Ренн продовжує перебувати у єврокубковій зоні – 5 місце, 40 очок. Команда Соболя залишається у підвалах турнірної таблиці – 18 місце, 15 пунктів.