Товариський матч

Шахтар – Лудогорець – 2:2

Голи: Траоре, 72, Бондаренко, 90+5 (п) – Тіаго, 27, Нонато, 29

"Гірники" проводять контрольні поєдинки з Лудогорцем, який є 11-разовим чемпіоном Болгарії, майже щороку. У 2018-му та 2021-му "помаранчево-чорні" розписували з цим суперником нічию (двічі 2:2), а у 2019-му донецький клуб завдав "орлам" нищівної поразки (3:0).

В середині першого тайму трапився прикрий випадок: травмувався Олег Очеретько. Півзахисник покинув поле на ношах і в супроводі медиків. Тож, схоже, його ушкодження серйозне.

Рахунок у товариському матчі відкрив Лудогорець. На 27-й хвилині "орли" провели контратаку лівим флангом, Антон Недялков знайшов у штрафному Ігоря Тіаго, який увірвався з глибини. Бразильський форвард поцілив у Пятова, але м'яч зрикошетив у ліву "дев'ятку". А вже через дві хвилини болгарський клуб збільшив перевагу – ворота Шахтаря впритул розстріляв Нонато.

По перерві нещастя для підопічних Ігоря Йовічевіча продовжилися. Долю Очеретька повторив Єгор Назарина. Хавбек "гірників" отримав травму після зіткнення із суперником і був змушений покинути поле на спеціальних ношах.

Відквитати один гол "помаранчево-чорні" змогли аж 72-й хвилині. З ударом Бондаренка голкіпер Лудогорця впорався, але Траоре блискуче зіграв на добиванні, у падінні переправивши м'яч у сітку.

Уже в компенсований час Шахтар заробив право на пенальті – м'яч влучив у руку гравця "орлів". Вирок реалізував Бондаренко. 2:2 – Шахтар рятується від поразки.