Товариський матч

Шахтар – Марібор – 4:4

Голи: Зубков, 15, Криськів, 34, 41, Бондаренко, 71 – Брніч, 39, 51, Божич, 48, 77

За кілька днів до того 16-разовий чемпіон Словенії у контрольному поєдинку обіграв київське Динамо (2:0). Шахтар напередодні ледь врятувався від поразки у спарингу із болгарським Лудогорцем (2:2).

На 15-й хвилині Зубков вивів "гірників" уперед потужним ударом із дальньої відстані – голкіпер "фіалок" прогавив небезпеку і не встиг дотягнутися. Невдовзі Шахтар подвоїв перевагу. Судаков подав із кутового, гравці Марібора вибили м'яч, але невдало – просто в ноги Георгію. Той відпасував на Криськіва, а Дмитро вразив дальній кут.

На 39-й Брніч закрутив м'яч у праву "дев'ятку" воріт Трубіна і скоротив відставання словенців. Але ненадовго. Ще до перерви Криськів заввиграшки розібрався з обороною Марібора і впритул розстріляв ворота суперника – Прідгар лише з досадою розвів руками.

На старті другого тайму перевага "помаранчево-чорних" розтанула на очах. Спершу Божич поклав "сухий лист" з кутового. Щоправда, дії Трубіна блокував гравець Марібора. Але арбітр взяття воріт зарахував. За лічені хвилини Брніч оформив дубль і відновив статус-кво у поєдинку – 3:3.

Філігранним ударом на межі штрафного Бондаренко закинув м'яча за комірець Прідгару та знову вивів донецький клуб уперед. Але втримати перемогу "гірники" не спромоглися. Божич вдруге розписався у воротах Шахтаря.

4:4 – третя нічия "помаранчево-чорних" в чотирьох спарингах у Туреччині.