Іспанія. 19-й тур

Жирона – Барселона – 0:1

Гол: Педрі, 61

Вилучення: Мічел Санчес, 90+5

"Блаугранас" підійшли до дербі з Жироною лідерами Ла Ліги з безпрограшною серією у 12 матчів. Натомість "біло-червоні" в крайньому поєдинку Прімери у меншості поступились Вільяреалу. Новачок жиронців Віктор Циганков потрапив у заявку на матч з "жовтою субмариною", однак всю гру просидів на лаві запасних. У каталонському дербі українець отримав таку ж роль.

Попри тотальну перевагу у володінні м'ячем – 79:21 – "кулес" до екватора першої половини не вдавалося завдати першого пострілу по воротах жиронців. Усман Дембеле зазнав ушкодження на рівному місті, на полі його замінив Педрі. Барселона змінила малюнок гри, Педрі міг відкривати рахунок під завісу тайму, однак не зміг переграти Гассанігу впритул до воріт.

По перерві 20-річний іспанський хавбек визначив долю матчу – підібрав м'яч у штрафному, з метра замкнув передачу Альби в порожні. До слова, Педрі проводив 100-й матч у футболці "блаугранас". Жирона могла звести поєдинок до нічиєї на 87-й, однак команді забракло везіння. Після прострілу з флангу одразу два гравці не змогли дотягнутися до м'яча. Наставник жиронців Мічел Санчес не втримав емоцій та отримав червону у доданий час. Тож наступний матч своєї команди він побачить з трибун.

Отже, Барселона продовжує лідирувати в Прімері з 47 очками в активі. Жирона посідає 12 місце (21 пункт).