"Чи чув я щось про батальйон "Еспаньйола"? Мені все це відомо. Якщо людина на пропагандистських російських "ЗМІ" називає себе ультрасом Шахтаря – це не означає, що вона є ультрасом Шахтаря. На секторі ми всі – хулігани Шахтаря, ультраси, фанати – знаємо один одного. Ми разом виїздили десятки виїздів, десятки разів билися. І коли бачимо, що якийсь невідомий "мальчік" називає себе "ультрас Шахтаря" на проросійських "медіа", у чатах розмовляємо: "А це хто такий?"

Я переглянув кілька інтерв’ю, де якісь "мальчікі" називали себе "ультрас Шахтаря". Але фішка в тому, що жодна людина з нашого руху їх не знає. Вибачте, від того, що назову себе космонавтом – я космонавтом не стану. Так само і з цими "мальчіками". Я їм хочу передати "привіт" і сказати, що за самозванство і використання нашого імені рано чи пізно доведеться відповідати. У 2014 році були моменти, коли люди називали себе "ультрас Шахтаря", а через два тижні просили вибачення на камеру і казали, що не мають стосунку до фанатського руху ультрас Шахтаря. Тут буде така сама ситуація.

Серед ультрас донецького Шахтаря дуже-дуже мала кількість зрадників. Їх практично одиниці – дві чи три особи. Якщо людина раз поїхала на виїзд – вона ще не є ультрас Шахтаря. Серед лідерів нашого руху немає зрадників. Серед кістяка руху, його основної частини – немає зрадників. Тож на своїх пропагандистських каналах вони можуть розповідати все що завгодно.

А батальйон "Еспаньйола" – російський пропагандистський інструмент. Туди їдуть воювати так звані "фанати" з росії, або ж люди з окупованих українських територій, які чомусь вважають себе фанатами. "Он подивіться, за рускій мір також воюють фанати". Коли ми читаємо, що загинув якийсь "фанат" з Брянська чи Самари, нам цікаво за цим спостерігати. Адже всіма російськими фанатськими рухами щільно займається система, центр "Е" для боротьби з екстремізмом ФСБ", – сказав Віталій Овчаренко в інтерв'ю Футбол 24.