Суперкубок Іспанії. 1/2 фіналу

Бетіс – Барселона – 2:2 (серія пенальті 4:6)

Голи: Фекір, 77, Лорен, 101 Лєвандовскі, 40, Фаті, 87

Раніше Бетіс лише одного разу змагався за Суперкубок Іспанії – у 2005 році. Тоді у двоматчевому протистоянні "зелено-білі" поступилися саме Барселоні (2:4). Своє право позмагатися за трофей підопічні Пеллегріні здобули, завоювавши Кубок Іспанії.

"Блаугранас" потрапили у півфінал розіграшу як срібні призери Прімери минулого сезону. Зараз підопічні Хаві очолюють Ла Лігу. Перше місце вони повернули собі, мінімально обігравши Атлетіко у попередньому турі. Тож у Ер-Ріяд прибули в чудовому гуморі.

На 22-й хвилині після помилки Кунде Фекір проштовхнув м'яч повз Тер Штегена, який зіграв на виході, але Араухо встиг врятувати каталонців. Уже через хвилину виходити вперед могли підопічні Хаві. Рафінья з правого флангу віддав на Педрі, а той у підкаті переправив м'яча у ворота Бетіса. "Гранатово-сині" кинулися святкувати, але передчасно. Після перегляду VAR арбітр зафіксував офсайд і скасував гол.

Невдовзі Песселья намагався замкнути подачу з кутового у виконанні "зелено-білих", але Тер Штеген виконав блискучий сейв.

Врешті наприкінці першого тайму Барселона відкрила рахунок. Дембеле обіграв суперника на лівому фланзі, змістився в центр і переадресував м'яча у карну зону Бетіса на Лєвандовскі. Перший удар польського форварда заблокував Феліпе, але з другої спроби Роберт не схибив – 1:0. До перерви команда Пеллегріні ще двічі перевірила реакцію голкіпера каталонців, але він не підвів.

На старті другого тайму Рафінья мав чудовий шанс подвоїти перевагу "блаугранас", однак пробив повз праву стійку. Натомість на 78-й хвилині інтригу цьому поєдинку повернув Фекір, який після пасу Луїса Енріке зблизька розстріляв ворота Барселони і відновив паритет. За лічені хвилини Лєвандовскі знову вивів "гранатово-синіх" вперед, але і цей гол рефері скасував після перегляду VAR через офсайд.

Боротьба за путівку у фінал Суперкубка продовжилася в овертаймі. Після навісу зі штрафного Карвалью вибив м'яч до лінії карної зони, а Фаті блискучим ударом з лету вразив ворота Бетіса. Та вже невдовзі "зелено-білі" відповіли голом Морона – 2:2. Наприкінці додаткового часу заробив другого "гірчичника" Гуардадо і достроково попрямував у роздягальню.

Овертайм завершився з рахунком 2:2, тож долю переможця вирішили у серії пенальті. Жозе (Бетіс) переграв Тер Штегена, Лєвандовскі виграв дуель проти Браво – 1:1. Морон та Кесьє теж не схибили – 2:2. Далі Тер Штеген блискуче парирував удари Хуанмі та Карвалью. Фаті переграв голкіпера Бетіса, а вирішальною крапкою став влучний удар Педрі. Барселона виходить у фінал Суперкубка, де зустрінеться з Реалом, який дотиснув Валенсію теж у серії пенальті. Володаря трофею визначать у неділю, 15 січня.