Суперкубок Іспанії. 1/2 фіналу

Реал – Валенсія – 1:1 (серія пенальті 4:3)

Голи: Бензема (П), 39 – Ліно, 46

У першій половині зустрічі на полі було багато боротьби, створювати небезпечні моменти вдавалося рідко. Варто відзначити Бензема, який прорвався крізь захисників до штрафного майданчика та вистрілив. Щоправда, м'яч пролетів повз ворота.

Кавані був близьким до того, щоб відзначитись. Уругваєць виграв боротьбу на другому поверсі та пробив головою – Куртуа довелося рятувати Реал видовищним сейвом.

Під завісу тайму Кюмерт завалив опонента у власному штрафному та привіз пенальті. 11-метровий пішов виконувати Бензема, який розвів голкіпера та м'яч по різних кутах й вивів "вершкових" вперед.

По перерві Валенсії знадобилося лише 22 секунди, щоб відновити паритет. Лато навісив у воротарський майданчик, а Ліно залишилося лише поцілити. Фернандес спробував з другого поверху знову повернути перевагу Реалу, проте не вистачило точності. Тим часом вершкові втратили трьох гравців через травми – Мілітао, Васкеса та Камавінга (його замінили ще на початку тайму).

Бензема спробував забити з близької відстані, але запустив м'яч вище воріт. Чудовий шанс на 90+5 хвилині втратив Вінісіус Жуніор, який не зміг переграти голкіпера. Арбітр перевів гру в овертайми.

Мамардашвілі довелося рятувати свою команду після небезпечних ударів Вінісіуса Жуніора та Бензема. В іншому епізоді вже Куртуа довелося видавати сейв – пробивав Перес. Командам так і не вдалося визначити переможця, тому доля поєдинку вирішилася у серії пенальті. Реал вирвав путівку в фінал завдяки Куртуа, який відбив постріл Гайя. Фінальний рахунок – 4:3. Нагадаємо, що український воротар Андрій Лунін вчергове провів матч на лаві запасних.

Реал зустрінеться з переможцем матчу Бетіс – Барселона, який відбудеться 12 січня. Стартовий свисток пролунає о 21:00.