"УАФ щиро вдячна Олександру Петракову та його тренерському штабу за високий професіоналізм та незабутні перемоги на посаді головного тренера національної команди.

Водночас унікальні досягнення Олександра Васильовича разом з юнацькими збірними України зі світовим чемпіонством команди U-20 назавжди золотими літерами вписані в історію українського футболу. Бажаємо Олександрові Васильовичу успіхів у подальшій кар’єрі, нових перемог та яскравих звершень!" – йдеться у повідомленні на офіційному сайті організації.

Сам же Олександр Петраков також залишив теплі слова подяки.

"Для мене цей період життя назавжди залишиться теплим спогадом у серці. Хочу подякувати гравцям національної команди та тренерсько-адміністративному штабу за те, що упродовж півтора року ми були єдиним цілим, згуртованим і натхненним ідеєю захисту інтересів України на футбольному полі й поза ним.

Ми прагнули досягти найбільшого й подарувати Україні радість перемог у найважчий період новітньої історії держави. Також щиро вдячний усьому колективу Української асоціації футболу за багаторічну співпрацю та президенту УАФ Андрію Павелку за довіру. Дякуємо нашим найкращим у світі уболівальникам за те, що палко й щиро підтримували й вірили в нас! Я залишаюся найпалкішим уболівальником збірної України! Слава Україні!" – сказав Петраков.

Додамо, контракт фахівця завершився 31 грудня 2022 року, сторони вирішили його не продовжувати. Під керівництвом Олександра Петракова "синьо-жовті" зіграли 15 матчів (шість перемог, сім нічиїх, дві поразки).