Перший небезпечний момент у матчі створили футболісти Атлетіко. Коке віддав передачу на Барріоса, який пробив під поперечину – голкіпер забрав м'яч до рук. На це Крістенсен відповів ударом з-за меж штрафного, проте Облак спокійно нівелював небезпеку.

Розмочити рахунок таки вдалося на 22-й хвилині. Педрі увірвався з лівого флангу, перевів м'яч на Гаві, який у свою чергу знайшов Дембеле. Нападнику залишилося лише розстріляти лівий кут воріт.

Атлетіко не розгубився та змушував суперників нервувати. Хіменес виграв боротьбу на другому поверсі й пробив головою – м'яч зрадницьки пролетів повз. Свій момент мав і Грізманн, проте не зумів перехитрити голкіпера. Зазначимо, що у першому таймі Барселона завдала два удари в площину воріт, а Атлетіко – три.

По перерві господарі почали високо пресингувати підопічних Хаві Ернандеса. Однак каталонці зуміли вирівняти гру та організували перспективну атаку. Дембеле ризикнув та пробив з-за меж карного майданчика, але влучив у суперника. У Грізманна теж вийшло не краще. У нападника господарів удар відверто не вдався й м'яч полетів на трибуни.

Наприкінці матчу арбітр показав червоні картки для Савіча та Торреса за брутальну сутичку з елементами боротьби в центрі поля. Складний матч завершився доволі гаряче – Грізманн після передачі Корреа пробив повз тер Штегена, проте Араухо дивовижно виніс м'яча з лінії воріт. Зрештою гості втримали перемогу з рахунком 1:0.

Отже, Барселона заробила 41 очко та стала одноосібним лідером Ла Ліги. Реал відстає на 3 бали. Щодо Атлетіко, то команда на 5 місці і має у своєму активі 27 пунктів.