"Цим відкритим листом УЄФА та ФІФА сигналізують, що владу в нашому футболі нібито захоплюють рейдерським шляхом. І справа тут зовсім не у розслідуваннях проти Андрія Павелка, їх залишимо слідству. Річ у тім, як в крісло керівника УАФ через чорний вхід заводять Андрія Шевченка.

Поки ця історія складається скандально. У Ньйоні зібрали доказові свідчення деяких колективних членів УАФ, котрі під тиском і під диктовку письмово змушені зараз виявляти бажання "збити" скандального нібито Павелка і на його місце тут же поставити уславленого нібито Шевченка. А чому так безальтернативно? А як же вільні і демократичні вибори? Хіба в нас недостатньо гідних кандидатів, котрі б склали конкуренцію? Зозуля – раз, Шовковський – два, Худжамов – три. І це як мінімум ті, хто з амбіціями і згадуються одразу.

Так от у швейцарському документі чорним по білому вказано: якщо державні органи продовжать втручатися у справи футбольні – це матиме плачевні наслідки у вигляді позбавлення УАФ членства в УЄФА та ФІФА. Під цими словами розуміємо недопуск збірної до відбору і відповідно до Євро-2024, усунення клубів від єврокубків, кінець історичним перспективам провести чемпіонат світу 2030-го року. Очевидно, що тепер ситуація дійде до кабінету Володимира Зеленського. Президенту України доведеться втручатися і вирішувати, на чиєму боці тут закон. І чи немає місця свавіллю у боротьбі за крісло керівника УАФ.

Про самого Андрія Шевченка. Чому ж, власне, він так поспішає в будь-який спосіб стати президентом УАФ завтра, 20-го грудня. А тому, що добігають кінця терміни подачі кандидатів до Виконкому УЄФА. Саме міжнародна арена і є основною амбіцією екс-тренера збірної. А крісло у Будинку футболу – лише інструмент. Чи хтось думав, що резиденту Великобританії цікаво порпатися у болоті українського футболу? Але найбільше мене дивує у цій ситуації, що без Шевченка самого Шевченка вже "оженили". Він же сам ніде досі публічно не виявляв бажання боротися за посаду, про це наввипередки трублять лише ЗМІ. Можливо, варто б вже було відреагувати на чутки-плітки?

Бо навіть у приватному спілкуванні Шева ухиляється від цієї теми. За моєю інформацією, на початку минулого тижня він мав з президентом УЄФА телефонну розмову. Не надто приємну для себе. Александер Чеферін проінформував амбітного чиновника-початківця – якщо у Будинок футболу його "заведуть" в обхід закону, то двері до Виконкому УЄФА для нього назавжди зачинені. Шевченко намагався прикритися іменем Володимира Зеленського. Мовляв, це глава держави штовхає йти на вибори. На це у відповідь почув, що краще від такої витівки відмовитися, аби не заплямувати своє легендарне ім‘я.

P.S. До слова, в Офісі Президента цими вихідними якраз була нагода перевірити менеджерські здібності Шевченка. Йому доручили полетіти в Катар і домовитися, аби перед фіналом ЧС показали відеозвернення Зеленського. Як ми вже розуміємо, ця місія була провалена", – написав відомий інсайдер Ігор Бурбас у своєму Telegram-каналі.