"Мені важко говорити, чи є чийсь вплив на розслідування чи суди. Але я точно розумію, що УАФ потребує кардинальних змін. Бо те, що є зараз – це ЦК КПРС, де є генсек, який обставив себе вірними людьми, які роблять виключно те, що скаже він. І лише одиниці є незалежними, мають свою точку зору. Одиниці. В цьому найбільша проблема.

Управління українським футболом потребує кардинальних реформ. Бо зараз цей механізм застарілий, віддає совковщиною. Такого в українському футболі ще не було, щоб настільки публічними і серйозними були звинувачення на адресу президента Федерації у корупції.

Закінчуватись вся ця історія повинна в судових інстанціях. Але ситуація показує, що система управління нашим футболом потребує реформ. І тут мова не проте, щоб зняти Павелка і поставити якогось... такого ж, хто думає лише про те, як здобути посаду. Я про системність.

Написали про висування кандидатури Шевченка, але ще невідомо, чи хоче він цього. В збірній він показав, що є класним менеджером. Вважаю, найсильнішим в історії національної збірної України. Підібрав тренерський штаб, тримав порядок і дисципліну в команді, пробив максимально класні умови для підготовки", – сказав Вацко в коментарі для видання Tribuna.

Нагадаємо, президент УАФ Андрій Павелко є фігурантом кількох кримінальних проваджень про розкрадання та нецільове використання коштів. Він ледь уникнув арешту – компанія УАФ Маркетинг внесла майже 10 мільйонів гривень застави.