Зокрема, Болотніков заявив, що УЄФА може виключити Україну зі свого складу, якщо звільнення очільника УАФ Андрія Павелка визнають політично вмотивованим. Нагадаємо, зараз Павелко фігурує у кількох кримінальних провадженнях щодо нецільового використання коштів. Функціонер ледь уникнув арешту – за нього внесли майже 10 мільйонів гривень застави.

Раніше ширилася інформація, що скандального президента УАФ на посаді може замінити Андрій Шевченко. "Проти Павелка підняли старі кримінальні справи. Схоже, був розрахунок, що він злякається і взагалі втече з країни. Або принаймні сам покине УАФ в обмін на те, що його не посадять.

Наразі цей план не спрацьовує. Павелко не здається. Він робить ставку на захист УЄФА. І, кажуть, в УЄФА справді вписались за нього, неофіційно пригрозивши Шевченку, що Україну можуть виключити з союзу, якщо будуть серйозні порушення при спробі змінити владу. А це означає – дискваліфікація клубів з єврокубків і збірної з відбору на Євро-2024.

Я в такий сценарій не вірю – треба бути самогубцем, щоб зараз виключити Україну з УЄФА. Але формальні підстави для кіпішу є. ФІФА і УЄФА, як відомо, не люблять втручання держави в футбольні процеси. УАФ цим користується, тикаючи пальцем на заборону Печерського суду проводити вибори президента УАФ і тиск обласних адміністрацій на регіональні футбольні асоціації, які можуть стати ініціатором зміни влади в Будинку футболу. Хоча останнє ще треба довести", – написав журналіст у телеграм-каналі КДК.