"Червона Фурія" фінішувала у групі на другій сходинці, сенсаційно поступившись в завершальному турі (1:2) збірній Японії. Іспанія ледь не втратила путівку в плей-офф через експерименти наставника зі складом – Луїс Енріке випустив 5 нових гравців. У паралельному матчі Коста-Рика програла Німеччині, подарувавши іспанцям вихід у 1/8 фіналу.

Натомість Марокко пробилось у плей-офф з першого місця в групі, не зазнавши жодної поразки. "Атласні леви" перемогли у квартеті Бельгію та Канаду і розписали нічию з Хорватією.

До 25-ї хвилини на полі не відбувалося нічого цікав ого. Аж ось марокканці ледь не привезли гол у власні ворота. Альба перехопив передачу Буну та одразу ж віддав на Асенсіо в центр штрафного. Хавбек скинув м'яч під удар Гаві, який потужно пробив у стійку. Добивання Торреса заблокував Амрабат – божевілля. Щоправда, після цього арбітр дав сигнал про офсайд ще в Асенсіо. "Атласні леви" відповіли кількома класними моментами до перерви. Мазрауї зарядив гармату метрів з 25 – Сімон не без проблем парирував. Буфаль на лівому краю штрафного іспанців переграв Педрі та навісив на Агерда, а той пробив головою над поперечкою.

У другій половині також обійшлося без забитих м'ячів. Ольмо ледь не відкрив рахунок класно пробивши штрафний – Буну у стрибку врятував свої ворота. В овертаймах суперники продовжили марнувати моменти. "Червона Фурія" володіла м'ячем 85% ігрового часу, однак не спромоглася завдати жодного удару в площину. Сарабія міг визначати долю матчу на останніх хвилинах, але впритул до правої стійки з гострого кута не влучив у площину воріт Буну.

Тож доля путівки у плей-офф вирішувалась у серії пенальті, де сильнішими виявилися марокканці – 3:0. Ясін героїчно парирував 2 постріли Солера та Бускетса, Сарабія схибив у стійку. Таким чином він повторив рекорд легенди збірної України Олександра Шовковського, яке кіпер "синьо-жовтих" встановив на ЧС-2006. Тоді СаШо також відбив два післяматчеві 11-метрові, ще один постріл суперника пролетів повз ворота.

Додамо, у чвертьфіналі збірна Марокко зіграє з переможцем пари Португалія – Швейцарія.