Аргентина пробилася до 1/8 фіналу з першого місця, сенсаційно програвши Саудівській Аравії та здолавши Мексику й Польщу. Натомість Австралія стала несподіванкою турніру та посіла друге місце у квартеті: поступилася Франції, але дотиснула Туніс та Данію.

У першому таймі фаворити зустрічі контролювали м'яч та грали спокійно, створивши мінімум небезпечних моментів. Єдиний удар у площину воріт перетворився у гол. Мессі вчергове продемонстрував свою майстерність. Ліонель увірвався до штрафного та вистрелив – м'яч пролетів крізь усіх захисників прямісінько у лівий нижній кут воріт. Для нападника це перший гол у плей-офф чемпіонатів світу та 1000-й матч у професійній кар'єрі.

Австралія намагалася знайти свій шанс під час контратак, але захист суперника не дозволив завдати завершальний удар. Аргентина пішла на перерву з мінімальною перевагою.

У другому таймі "альбіселесте" почали грати гостріше. Проте Австралія сама собі привезла гол. Захисник віддав пас на голкіпера, але Раян припустився помилки й м'яч опинився в Альвареса – той не схибив. Мессі намагався зробити рахунок розгромним, але у вирішальний момент суперники відібрали м'яч у генія.

Натомість Гудвін вирішив випробувати щастя та ударив з-за меж штрафного. Представнику "соккеруз" таки пощастило! М'яч рикошетом від опонента залетів у володіння Е. Мартінеса, додавши інтригу у матч.

Хороші моменти мали Л. Мартінес та Мессі, але голкіпер блискучими сейвами врятував свою команду. А згодом вже Е. Мартінесу довелося відбивати удар Коула. Фінальний свисток зафіксував перемогу Аргентини з рахунком 2:1.

Аргентинці у 1/4 фіналу ЧС-2022 у Катарі зустрінуться з Нідерландами, які здолали США з рахунком 3:1.

До слова, загалом на чемпіонатах світу Мессі забив 9 голів за Аргентину. Гравець обігнав легендарного Дієго Марадону, який оформив 8 м'ячів на Мундіалях. Більше лише у Габріеля Батістути – 10.