"Ораньє" пробились у 1/8 фіналу Мундіалю з першого місця у квартеті А, здолавши Сенегал та Катар і розписавши нічию з Еквадором. Натомість "янкі" фінішували в групі В на 2-й сходинці. Американці перемогли Іран та зіграли внічию з Англією і Уельсом.

Фаворити дуже успішно розпочали. Вже на 10-й хвилині першої половини Депай в дуеті з Дюмфрісом відкрили рахунок. Дензел віддав передачу Мемфісу на межу штрафного, форвард Барселони помітив, що кіпер вийшов з воріт, та влучно пробив у лівий кут. Ще до перерви Дейлі Блінд подвоїв перевагу Нідерландів – асистував той-таки Дюмфріс.

У другому таймі "янкі" ледь не створили диво. Спершу постріл Тіма Ріма після розіграшу кутового заблокував оборонець. Далі Маккені зарядив гармату над поперечкою воріт Нопперта. Врешті Пулішіч та Хаджі Райт курйозно відквитали один гол. Крістіан класно прострелив у штрафний "ораньє" на Райта, останній не міг влучно пробити, але підставив ногу і м'яч за дивовижною траєкторією залетів у ворота Нідерландів. Дензел не дозволив "янкі" зрівняти, поставивши крапку в матчі – гольовою передачею відзначився Блінд.

Отже, Нідерланди першими проходять у чвертьфінал ЧС-2022, де зустрінуться з переможцем матчу Аргентина – Австралія.