Громадяни країни вболівають навіть проти своєї футбольної збірної на ЧС-2022. А перед стартом Мундіалю самі спортсмени просили, щоб їхню команду дискваліфікували.

Збірна Ірану завершила груповий етап планетарної першості на третьому місці у квартеті, відтак припинила боротьбу на турнірі. На батьківщині це сприйняли як хороший знак. Своєрідний символ перемоги добра над злом, який надихає на нові протести. Іранці радісно святкували поразку від США, але одному чоловікові це коштувало життя.

27-річний Мехран Самак після фінального свистка натиснув на клаксон автомобіля. Працівник поліції вистрелив своєму співвітчизнику у голову, повідомляє The Guardian.

Як виявилося, загиблого добре знав півзахисник збірної Ірану Саїд Езатолахі. Вони обоє родом з міста Бандар-Анзелі і навіть разом виступали за місцеву юнацьку футбольну команду. Езатолахі написав у Twitter: "Новина про твою смерть запалила моє серце. Колись маски спадуть, усі дізнаються правду. Це не те, на що заслуговує наша молодь. Це не те, на що заслуговує наша нація".