У головній спортивно-політичній битві ЧС-2022 вирішувалася доля путівки у плей-офф. Перед заключним туром групового етапу Іран випереджав США на одне очко. Команду Кейруша влаштувала б навіть нічия, тоді як американцям після двох нічиїх потрібно було перемагати. "Янкі" вирішили не відкладати справу у довгий ящик, відразу заволодівши ініціативою. Перси традиційно захищалися у низькому блоці, та це не заважало підопічним Бергалтера створювати небезпечні моменти.

Муса влупив з лінії штрафного над поперечкою, а ніким не прикритий Пулішіч розім'яв кіпера ударом головою. Штати володіли м'ячем понад 60% ігрового часу, натомість Іран лічені рази переходив центр поля у першому таймі. Син володаря "Золотого м'яча-1995" Тімоті Веа втратив дві хороші нагоди – спочатку кволо пробив головою, а згодом вистрелив по горобцях метрів з 13-и. Та все ж США справедливо вийшли вперед.

Зразкова триходівка американців завершилася передачею Деста на Пулішіча, який буквально заніс м'яча у сітку. Здавалось, ціною травми, та зірка Челсі вже незабаром повернувся на поле. "Янкі" не зупинялися і організували ще один швидкий випад 3 в 2 – у вирішальний момент Веа виконав невдалий пас. Той же Тімоті реалізував вихід віч-на-віч з кіпером, але трохи раніше заліз у сумнівний офсайд. 1:0 до перерви з приголомшливою перевагою Штатів (8-0 за ударами).

У перерві Ааронсон все ж замінив травмованого у гольовому епізоді Пулішіча. Саме хавбек Лідса не зумів "прошити" кіпера ударом в ближній. Іран заграв активніше. Команди почали діяти на зустрічних курсах, проте без особливої гостроти.

Перси навантажували оборону суперника навісами – американці легко відбивалися. Годдос вгатив у лічених сантиметрах від стійки, проте Таремі за мить до цього сфолив в атаці. Навіть якби іранці реалізували свій найкращий момент на 66-й хвилині, гол не зарахували б. Вже у компенсований час Пураліганджі схибив головою після стандарту. Ба більше, на останніх секундах іранці просили пенальті. Іспанський рефері Матеу Лаос не відреагував на падіння у штрафному.

США відбили фінальну навалу і здобули заслужену перемогу. Команда Бергалтера з 5-ма очками завершила груповий етап на другій сходинці. Друзі України гратимуть у плей-офф з Нідерландами. З першого місця вийшла збірна Англії (7 балів), яка познущалася над Уельсом (3:0). Іран вилітає з ЧС-2022.