Роналду та компанія стартували на Мундіалі з нервової перемоги над Ганою (3:2), уругвайці ж не змогли обіграти Південну Корею (0:0). За кілька годин до стартового свистка матчу фаворитів квартету Гана перемогла корейців (3:2), тож інтрига у в групі H закрутилася немов у найкращих голлівудських трилерах. Напруга була відповідною.

Зустріч розпочалася напрочуд нервово: багато боротьби, жорстких, інколи навіть брудних, фолів та суперечок. Уже в дебюті матчу на вилучення цілком ризикував награти Бентанкур. Він кілька разів грубо фолив, але арбітр лише одного разу показав хавбеку "гірчичник".

А у середині тайму Родріго ледь не створив справжній шедевр. Він пробіг з м'ячем усю половину поля суперника, красиво розібрався з кількома опонентами, але у ближньому бою не зміг переграти голкіпера Португалії.

Саме європейці володіли ініціативою, кілька разів гостро атакували, але їм постійно не вистачало влучного завершального пасу. 0:0 після першого тайму.

На початку другої половини Португалія відкрила рахунок. Спершу здалося, що спрацював зірковий дует тепер уже екс-партнерів по Манчестер Юнайтед. Фернандеш м'яко навісив у карну зону суперника, а Роналду ледь помітним кивком голови переправив м'яч у сітку. Але трохи придивившись, організатори поєдинку помітили, що Роналду м'яча не торкнувся, тож переписали гол на Бруну.

Звісно, "блакитно-білі" відразу кинулися відіграватися, а португальці за першої ж нагоди ловили суперника на контратаці. Такі "каруселі" виглядали досить цікаво. Максі Гомес гарматним ударом з-за меж карної зони ледь не зрівняв рахунок, але м'яч влучив у стійку. Під завісу гри Фернандеш ефектно заробив пенальті і сам же ж чітко виконав вирок арбітра – 2:0.

Роналду та Ко слідом за Францією і Бразилією гарантували собі путівку у плей-офф ЧС-2022.