ЧС-2022. Група Н

Південна Корея – Гана – 2:3

Голи: К'ю Сун Чо, 58, 61 – Салісу, 24, Кудус, 34, 68

У стартовому турі корейці розійшлися сухим миром з Уругваєм, а от Гана драматично поступилася Португалії (2:3). Бажання добитися дебютної перемоги на турнірі першими продемонстрували африканці.

Захисник Саутгемптона Мохаммед Салісу виявився найспритнішим у хаосі, що виник у штрафному Південної Кореї після стандарту.

Ще до перерви гравець Аякса Мохаммед Кудус подвоїв перевагу Гани, проте, це не змусило азійців здатися. У середині другого тайму К'ю Сун Чо знадобилося лише три хвилини, аби оформити дубль.

Нападник двічі відзначився головою після подач із флангу, при цьому другий гол він забив у неймовірному акробатичному стрибку.

Однак, своїм дублем корейцеві відповів Кудус, який, відтак, звів нанівець ефектний камбек суперників. Останні мали шанси знову відігратися, проте воротар африканців Лоуренс Аті-Зігі записав до свого активу кілька класних сейвів, а ще одного разу м’яч з лінії воріт виніс захисник.

Вже після фінального свистка червону картку отримав тренер корейців Паулу Бенту, який накинувся на арбітра за те, що той завершив матч, не дозволивши підопічним португальця подати кутовий.

Гана підіймається на другу сходинку з трьома балами, принаймні, поки свій матч туру не зіграють Португалія та Уругвай. Ця гра розпочнеться о 21:00. У латиноамериканців та південнокорейців поки по одному балу.