Підопічні Тіте підтвердили статус фаворитів на Кубок світу, впевнено перегравши у першому матчі Сербію (2:0). Натомість "наті" не без проблем здолали Камерун (1:0). Перемога однієї з національних команд у цьому протистоянні гарантувала б їй вихід у плей-офф Мундіалю.

Перша половина пройшла за повною домінацією бразильців – 4 удари в "селесао" проти нуля пострілів від швейцарців. Найкращу нагоду відзначитись змарнував Вінісіус, який отримав передачу від партнера у штрафному та непогано пробив в один дотик – Зоммер врятував свою команду шикарним сейвом. Під завісу тайму на арені в Досі зникло світло, однак організатори швидко відновили матч.

По перерві обидва наставники зробили заміни. "Наті" заграли небезпечніше. Варгас пробив у штрафному майданчику "канаріньйос", але його удар заблокували. Вінісіус та Рішарлісон відповіли класним моментом. Зірка Реала прослизнув лівим флангом і подав на форварда, однак той впритул до воріт Зоммера не зміг дотягнутись до м'яча. За кілька миттєвостей Жуніору вдалося забити, однак його взяття воріт скасували через офсайд у партнера.

Наприкінці гри бразильці дотиснули аутсайдерів. Родріго отримав м'яч у штрафному та видовищно асистував на Каземіро, який в дотик розстріляв сітку воріт швейцарців. Автор гольової передачі міг подвоїти перевагу під поперечину, однак Зоммер потягнув.

Отже, Бразилія здобула 6 очок та другою після Франції забезпечила собі путівку в плей-офф Мундіалю. Швейцарія (3 бали) ще побореться за прохід в наступний етап з Камеруном та Сербією (в обох по 1 пункту).