Попри статус головних претендентів на Кубок світу, аргентинці сенсаційно поступились Саудівській Аравії (1:2) в першому матчі після неймовірної непереможної серії у 36 поєдинків. Натомість Мексика поділила очки з Польщею (0:0). Вихід "альбіселестес" у плей-офф опинився під питанням. У випадку поразки від "зелених", Мессі і Ко пакували б валізи з ЧС-2022.

Перший небезпечний момент матчу виник біля воріт Аргентини. Морено не вдалося замкнути простріл Монтеса на дальній стійці. Мессі та Лаутаро Мартінес пробивали головою – дуже невдало. У обох команд мало що вдавалося на полі (по 1 удару у площину в першій половині). Зрештою під завісу тайму мексиканці втратили найкращу нагоду відзначитись зі штрафного. Вега вистрілив у верхній кут воріт, але Мартінес у стрибку героїчно парирував.

По перерві Скалоні випустив трьох свіжих гравців, змінивши малюнок гри. "Альбіселестес" нарешті вдалося відкрити рахунок. Ді Марія з правого флангу знайшов Мессі в центрі, а той з пристойної відстані вистрілив у дальній кут – у голкіпера не було шансів. Наприкінці основного часу Енцо Фернандес подвоїв перевагу, отримавши м'яч після кутового. "Зелені" навіть не намагалися відігратися до фінального свистка.

Отже, Аргентина здобула 3 очки та ділить другу і третю сходинки з Саудівською Аравією (також 3 залікові бали). Польща очолює квартет з 4 пунктами в активі, а Мексика втратила шанси пробитись у плей-офф (1 очко).