ЧС-2022. Група С

Польща – Саудівська Аравія – 2:0

Голи: Зєліньскі, 39, Лєвандовскі, 82

Нереалізований пенальті: А ль-Давсарі, 45+1

Вже на 13-й хвилині Канно потужно пробив в дотик під поперечку – Щенсни потягнув удар. Після низки фолів та зайвих розмов рефері роздав жовті картки, яких у першому таймі вже було 5. Все ж до перерви відкрити рахунок вдалося полякам – Лєвандовскі віддав на Зєліньскі, а той в один дотик пробив по воротах – 1:0!

У компенсований арбітром час саудити заробили пенальті, Салем Аль-Давсарі взявся виконувати 11-метровий, але Щенсни вгадав напрямок польоту м'яча і одразу врятував команду при добиванні. У другому таймі Саудівська Аравія грала значно краще та була близька до того, щоб зрівняти рахунок.

Проте під завісу тайму Лєвандовскі подвоїв перевагу поляків завдяки катастрофічній помилці захисника. Роберт не зміг стримати сліз, адже це його перший гол на усіх ЧС. Також форвард наздогнав легендарного Пеле за голами у збірній (77).

Після цього підопічні Міхневіча створили ще кілька нагод, але забити у цьому матчі їм більше не вдалося, як і футболістам Саудівської Аравії.

Тож, Польща очолила групу С, маючи вже 4 очки, саудити розташовуються на другій сходинці (3 пункти). Мексика (1 пункт) та наразі сенсаційний аутсайдер Аргентина зустрінуться сьогодні о 21.00.