"В травні російська поліція приходила в наш будинок в Херсоні. Але не за мною. Взламали квартири двох наших військовослужбовців. Їх з родинами вже в Херсоні не було.

Одного з молодих хлопців за проукраїнське висловлювання забрали в підвал. Хтось його здав. Протримали там три тижні, підрівняли ніс. Але відпустили. За тиждень він виїхав з Херсону. Дехто зі знайомих мені казав: "Саша, чого не поставиш на телефоні російський номер, не візьмеш продовольчий пайок від росіян, за це ж тебе ніхто не покарає".

У мене інше мислення. Щоб я, батько гравця київського Динамо та збірної України брав у окупантів пайок та міняв український номер телефону на російський? Такої ганьби мені не потрібно. Я сам себе після цього перестав би поважати. Я поставив VPN, з сином ми були на зв’язку", – розповів Караваєв-старший в коментарі Чемпіон.

Додамо, що рідне місто Олександра Херсон нещодавно звільнили від російських загарбників. Воно було під окупацією понад вісім місяців – майже з початку повномасштабного військового вторгнення армії росії в Україну.