УПЛ, 12 тур

Верес – Шахтар – 0:2

Голи: Мудрик, 30 (п), Криськів, 65

Шахтар підходив до поєдинку у статусі другої команди УПЛ, відстаючи від СК Дніпро-1 на 5 очок. Тож втрачати пункти підопічні Ігоря Йовічевіча категорично не мали права. Вперше у сезоні ворота донеччан у стартовому складі вийшов захищати Андрій Пятов.

"Помаранчево-чорні" вийшли уперед всередині першого тайму. На 29 хвилині Кльоц у власному штрафному наступив на ногу Судакову – Абдула призначив пенальті. Вирок холоднокровно виконав Мудрик, пробивши у праву дев'ятку. Невдовзі збільшити перевагу "гірників" мав шанс Криськів, однак м'яч поцілив у поперечку.

По перерві Криськів таки записав своє прізвище на табло. Після філігранної передачі Степаненка вінгер з-поза меж штрафного потужним ударом вразив ворота рівнян – Когут лише провів м'яч поглядом. Уже під завісу матчу Мудрик мав нагоду довести рахунок до розгромного, проте не влучив у майже порожні ворота.

2:0 – підопічні Йовічевіча не похитнулися на 2 місці УПЛ (26 пунктів). Від лідера їх продовжують відділяти 5 очок, однак у "помаранчево-чорних" одна гра в запасі. Рівняни перебувають за крок до єврокубкової зони – 5 щабель, 17 очок.