Чемпіонат Іспанії з футболу, 14-й тур

Осасуна – Барселона – 1:2

Голи: Д. Гарсія, 6 – Педрі, 48, Рафінья, 85

Вилучення: Лєвандовскі, 31 (Барселона, друга жовта), Піке, 45+4 (пряма червона за межами поля)

Барселона у статусі лідера чемпіонату Іспанії підходила до поєдинку, а її суперник перебував у зоні єврокубків, тож боротьба мала бути серйозною. Осасуні вдалось здивувати! Вже на 6 хвилині господарі заробили кутовий, подачу з якого результативно замкнув Давід Гарсія головою.

Каталонці провели кілька атак у відповідь, але говорити про те, що вони награли на гол, не можна було. Ба більше, на 31 хвилині Лєвандовскі ліктем у боротьбі нокаутував автора забитого м'яча, за що побачив перед собою другу жовту картку. До цього він на старті матчі потягнув суперника за руку. Це всього друге вилучення у кар'єрі Роберта. Вже у доданий арбітром час "блаугранас" забили зусиллями Феррана Торреса, але гол скасували через офсайд.

Курйозний епізод стався під час перерви. Жерар Піке, який востаннє в кар'єрі потрапив у заявку Барси через обмеженість Хаві у виборі оборонців, у підтрибунному приміщенні щось пояснював рефері. За це й отримав вилучення, навіть не вийшовши на поле. У своєму останньому матчі!

Барселона блискавично розпочала другу 45-хвилинку. Це Педрі розстріляв ближній кут воріт Айтора Фернандеса. Проте чисельна меншість давалась взнаки, тож Осасуна виглядала навіть цікавіше. Чи не найближчими до гола були памплонці, коли на 78 хвилині Кіке Гарсія п'ятою замикав простріл на ближній стійці – м'яч влучив у сітку зі зовнішнього боку.

Але вже на 85-й Рафінья, який вийшов на заміну, красиво забив головою з-за меж штрафного, адже кіпер незграбно покинув свої володіння. Розкішний асист в активі Френкі де Йонга. Це був останній гол у зустрічі. Перемога дозволила Барсі відірватись на 5 пунктів від Реала на вершині турнірної таблиці, мадридці свій матч проведуть у четвер. Осасуна ж залишилась на шостій сходинці.