Беззаперечний лідер італійської першості приймав вдома середняка, тому мав шанс ще більше відірватись від своїх переслідувачів на вершині турнірної таблиці. Підопічні Лучано Спаллетті одразу ж захопили ініціативу й тотально переважали суперника, але без особливої гостроти.

Наполі завдав 5 ударів, але лише два з них (у виконанні Джакомо Распадорі) були по-справжньому гострими – перший ефектно парирував кіпер, а другий пройшов у кількох сантиметрах від стійки. Емполі непогано відіграв в обороні, зупинивши не одну атаку. А от попереду у гостей були проблеми – жодного удару за 45 хвилин.

По перерві ситуація не змінилась. Неаполітанці захопили контроль, що конвертувалось не в один гострий момент. А вже на 67-й хвилині надактивний Віктор Осімхен заробив пенальті. Удар із позначки реалізував Ірвінг Лосано, який вперше бив 11-метровий у Наполі. Голкіпер був доволі близьким, щоб відбити.

Господарі завдання-мінімум виконали, їм пізніше допоміг капітан суперника Себастьяно Луперто, який отримав другу жовту й залишив "адзуррі" в меншості. Пйотр Зєліньскі скористався цим та потужним ударом поставив крапку. 2:0!

12-та звитяга у сезоні Серії А (ще були дві нічиї) дозволила підопічним Спаллетті набрати 38 залікових балів. Наполі на вершині турнірної таблиці тепер випереджає Мілан, найближчого переслідувача, аж на 9 пунктів. Емполі залишився на 14 позиції з 14-ма очками.