"Россонері" мали нагоду випередити Аталанту і вийти на другу сходинку Серії А. В гості приїхала Спеція, яка не може виграти у 5 турах чемпіонату поспіль. Віктор Коваленко не допомагає "орлятам" вже понад місяць через травму.

Мілан з перших хвилин затиснув суперника ледь не у карному майданчику. Дронговскі впорався з ударами Томорі і Мессіаса, а Круніч струснув поперечину. Старання господарів призвели до гола на 21-й хвилині. Беннасер м'яким закиданням знайшов Тео, який ідеально використав свою нагоду. VAR перевірив взяття воріт щодо офсайду, але жодного порушення не виявив.

Мілан дещо розслабився і почав помилятися біля своїх воріт. Тетерушану з труднощами відбив постріл Кальдари, який не так давно виступав за "россонері". Нзола взагалі вивалився на порожні ворота, але з гострого кута запустив на трибуни. Рахунок 1:0 протримався до перерви.

Другий тайм подарував сюжет для кінофільму. У оренді за Спецію виступає Даніель Мальдіні, син легендарного Паоло Мальдіні. За іронією долі, саме 21-річний форвард обвідним ударом засмутив свій рідний клуб на 59-й хвилині.

Мілан дуже скоро міг повернути собі перевагу, якби не VAR. Тоналі розкішним пострілом поцілив у дев'ятку, але повтор чітко показує фол гравця господарів упродовж гольової атаки. Підопічні Піолі почали нервувати через можливу втрату очок проти аутсайдера. Арбітр активно роздавав картки – 2 для Мілана і 3 Спеції за лічені хвилини.

Героєм "россонері" вкотре у цьому сезоні став 36-річний Олів'є Жиру. На 89-й хвилині ветеран у карколомному стрибку ножицями замкнув подачу Тоналі – такого гола не посоромиться і Златан Ібрагімовіч! Жиру настільки зрадів, що забув про першу жовту картку, зняв свою футболку і пішов відразу відпочивати.

Мілан вирвав перемогу, яка виводить команду на другу сходинку Серії А. Відставання від Наполі складає 6 очок. Спеція ж продовжила провальну серію і заграє із зоною вильоту.