Наполі посеред тижня зазнав першої поразки в сезоні (0:2 від Ліверпуля), однак в чемпіонаті залишався нездоланним. Команда Спалетті приїхала в гості до найближчого переслідувача – Аталанти, яка набрала на 5 очок менше і не мала жодних єврокубкових навантажень.

На жаль, Руслан Маліновський 7 матч поспіль розпочинав на лаві запасних бергамасків. У Наполі була відчутна втрата – травми зазнав сенсаційний Хвіча Кварацхелія (8+10 у поточному сезоні).

Команди увімкнули великі швидкості і майже не затримувалися в центрі поля. Аталанта могла вийти вперед вже на 3-й хвилині, якби Хьойлунд з розкішної передачі Лукмана не пробив у ногу Мерета. Підопічні Гасперіні продовжували тиснути і таки відкрили рахунок. На 16-й хвилині Осімхен зіграв рукою, прийшовши допомагати захисту під час кутового. Лукман з "позначки" ідеально пробив у дев'ятку.

Гол зіграв злий жарт з Аталантою, яка відразу забула про свою проактивну гру. Наполі встиг не тільки відігратися, а й вийти вперед до перерви. На 23-й хвилині реабілітувався Осімхен, замкнувши подачу Зєліньскі з лівого флангу. Віктор оформив свій 8 гол та став одноосібним лідером бомбардирських перегонів Серії А.

Через 12 хвилин Осімхен додав до гола асист. Нападник Наполі буквально переборов Деміраля і викотив зручну передачу Ельмасу – м'яч з рикошетом від Хатебура залетів під поперечку. Гості пішли відпочивати переможцями попри слабкі 20 хвилин на старті.

Гаперіні добряче зарядив підопічних у роздягальні, і ті кинулися відігруватися з перших секунд другої половини. Особливо старалися латералі. Удар Хатебура прийняв на себе суперник, а Меле влаштував ефектний слалом і змусив Мерета демонструвати реакцію. Лукман намагався добити, але і йому не пощастило – Олівейра переправив м'яч у поперечину.

Запалу Аталанти знову вистачило лише на 15 хвилин. Наполі поступово відсунув гру від своїх воріт і міцно захопив володіння м'ячем. Гасперіні чомусь тягнув із замінами до 70-ї хвилини, зате відразу випустив Маліновського. Руслан і Сапата вийшли замість Пашаліча і Хьойлунда.

Щоправда, першим міг спрацювати "джокер" Спалетті. Джованні Сімеоне залишився самотнім у карному майданчику, але низом пробив повз ліву стійку. Маліновський у відповідь здалеку спробував пробити неробочою правою і потрапив під підкат Кім Мін Че. Це був ледь не єдиний цікавий момент українця за отриманий час.

Аталанта так і не змогла знайти ключі до оборони Наполі, програвши другий домашній поспіль. Бергамаски відпускають команду Спалетті на 8 очок, а самі взагалі ризикують випасти із зони ЛЧ до кінця туру.