Ліга Європи, 6 тур

Група В

Динамо – Фенербахче – 0:2

Голи: Гюлер, 23, Вілліан Арао, 45+2

Вилучення: Забарний, 68 (Д)

Ренн – АЕК Ларнака – 1:1

Голи: Аблін, 17 – Рафа Лопес, 76

Динамо востаннє у кампанії 2022/23 тішило краківську публіку матчем єврокубків. В гості приїхав Фенербахче, який вже гарантував собі плей-офф, але вів заочну боротьбу з Ренном за перше місце.

Георгій Бущан після 2 місяців відновлення вперше вийшов у воротах киян, потіснивши молодого Нещерета. Повернувся до основи і Бєсєдін, а Ваната відрядили на лівий фланг атаки. Саме Владислав мав першу реальну нагоду в зустрічі. Оссей-Самюель незграбно зрізав м'яч Ванату, але той вліпив на трибуни.

Ледь не головною проблемою для Динамо став Арда Гюлер. 17-річний півзахисник регулярно створював гостроту, демонструючи свою прекрасну техніку. На 23-й хвилині саме він відкрив рахунок. Валенсія, Попов і Бущан сплелися в чудернацький бойовий "клубок", з якого м'яч вилетів під удар Гюлеру – "дитина" одним дотиком поцілила у сітку. Була підозра на офсайд у Еннера Валенсії, але ні бригада Дуе Струкана, ні VAR жодного криміналу не помітили.

Через 10 хвилин оборона Динамо провалилась ще раз. Забарний і Бущан не могли поділити м'яч, допоки ззаду не вискочив Валенсія та прокинув на порожні ворота. На щастя, дуже гострий кут завадив еквадорцю подвоїти перевагу Фенера. У киян після перших 15 хвилин не було взагалі нічого... Господарі вже подумки готувалися до розмови в роздягальні, але довелося пропускати ще раз. Юний Гулер до гола додав асист на Арао, якісно подавши кутовий – 0:2.

Луческу вже у перерві провів 2 заміни – Бєсєдін і Шепелєв поступились місцем Кабаєву та Гармашу, який у минулому турі дублем врятував нічию проти АЕКа. Цього разу Денис відразу потрапив у протокол жовтою карткою. Незабаром його долю повторив Забарний.

Ванат перейшов у центр нападу і мав найкращий момент Динамо за годину гри. Щось схоже на невдачу Валенсії з першої половини – обіграв воротаря, але з гострого кута пробив повз стійку. Сам Еннер мав ще один вихід віч-на-віч з Бущаном, проте кіпер Динамо у ефектному шпагаті врятував команду.

На 68-й хвилині Забарний залишив "біло-синіх" у меншості. Центрбек українців не вигадав нічого кращого, як зрубати Кадіоглу на підступах до карного майданчика – друга жовта. Ще не так давно Іллю пов'язували з Челсі, але нинішня кампанія складається для нього провально. Раніше Забарний схожим чином підставив Динамо у Класичному.

Під завісу зустрічі Луческу дав шанс Діалло. Сенегалець відразу потішив публіку ударом через себе – слабко, та ще й заліз у офсайд. Фінальний свисток Струкана зафіксував 5 поразку Динамо у цій групі ЛЄ. Одне очко, різниця голів 5:11 і останнє місце – київський гранд ще ніколи не зазнавав такої ганьби у цьому турнірі.

Перемога дозволила Фенербахче посісти перше місце і вийти відразу в 1/8 фіналу, оскільки Ренн вирішив подарувати нічию АЕКу. Кіпріоти спускаються в Лігу конференцій, французи з другого місця у 1/16 ЛЄ, а Динамо може зосередитися на УПЛ, де справи також дуже сумні (восьме місце).