Ліга конференцій, 6 тур

Група Е

АЗ – СК Дніпро-1 – 2:1

Голи: Одгор, 8, Павлідіс, 87 – Довбик, 40

Аполлон – Вадуц – 1:0

Гол: Роберж, 32

Підопічні Кучера заздалегідь виконали завдання виходу в плей-офф, але мотивація на останній тур залишалась неабияка мотивація. Перемога дозволяла українцям вирвати першу сходинку групи і вийти відразу в 1/8 фіналу.

Початок зустрічі зовсім не сприяв СК Дніпро-1. Вже на 8-й хвилині Сарапій "проспав" банальний навіс Карлссона і дав Одгору відкрити рахунок. Гості не знітилися, створивши 2 свої моменти. Піхальонок і Довбик били з близької відстані, проте надто кволо – Верхюлст впорався.

Другий поверх став справжньою проблемою СК Дніпро-1 у першому таймі. На 29-й хвилині Бейкема замикав подачу того-таки Карлссона і змусив Валефа демонструвати фантастичну реакцію. Добивання прийняла на себе ліва стійка.

Коли здавалося, що на перерву таки доведеться піти переможеним, українська команда раптом забила. Хамашу дозволили двічі прострілити з лівого флангу, і друга спроба таки знайшла Довбика, який з кількох метрів буквально заніс м'яч у ворота. Форвард СК Дніпро-1 з 5 голами вирвався у лідери бомбардирських перегонів Ліги конференцій!

Старт другої половини виявився для гостей дуже нервовим. "Обрізкою" подарували Павлідісу удар з 13 метрів – поруч зі стійкою. Нестерпний Карлссон взявся бити сам, але Валеф не дрімав. СК Дніпро-1 півгодини виглядав відверто безпорадним, навіть не мріючи про перемогу. Кучер не міг серйозно втрутитись, адже через травми мав лише 3 польових гравців на лаві запасних.

Українцям так і не вдалося створити хоча б ілюзію тиску, а на 87-й хвилині надія вмерла остаточно. Чергрвий провал у повітрі, і Павлідіс без проблем скористався подачею Сугавари – 2:1.

АЗ набрав 15 очок, підтвердивши статус фаворита групи. У СК Дніпро-1 друга сходинка з 10 пунктами, тому готуємося вболівати за команду Кучера вже з 1/16 фіналу Ліги конференцій. Матчі цієї стадії відбудуться 16 і 23 лютого наступного року, а жеребкування заплановане на найближчий понеділок (7 листопада). Єдиному представнику України випаде команда, яка посіла третє місце у групі Ліги Європи.