Зустріч у Варшаві на стадіоні Війська Польського ім. Маршала Пілсудського була фіналом для підопічних Розе та Йовічевіча. "Гірникам" для виходу у плей-офф Ліги чемпіонів потрібна була лише перемога, нічия чи поразка опустила б українців у Лігу Європи. Супернику головне було не програти.

Команди почали спокійно, без надактивного обміну атаками і з використанням короткого пасу. РБ намагався високо пресингувати, що дало результат на 10 хвилині. Судаков обрізався у центрі, це спровокувало атаку. Постріл Вернера з лівого напівфлангу відбив Трубін, але на добиванні вдало зіграв Нкунку, розстрілявши по центру порожні ворота. Крістофер святкував доволі загадково.

Шахтарю було складно створювати моменти. Особливої гостроти у першому таймі не було, оборона німців зупиняла атаки ще на підходах до штрафного. Також "гірникам" не вистачало чіткого останнього пасу. Загалом за перший тайм донеччани не завдали жодного удару в площину воріт. Лейпциг грамотно і спокійно побудував гру, чекав своїх моментів. Найкращим був постріл Форсберга, який вийшов замість травмованого Вернера. Удар ефектним стрибком парирував Трубін.

Очікувалось, що з роздягальні підопічні Йовічевіча вийдуть зарядженими. Так і сталось. Швидку атаку лівим флангом організували Мудрик і Михайліченко, але в останній момент кіпер вибив. На жаль, це був максимум. Вже у наступній атаці Шахтар пропустив. Метушня у штрафному завершилась голом Андре Сілви.

Йовічевіч намагався змінити хід поєдинку, тому зробив три заміни по позиціях, випустивши Тейлора, Джурасека та Сікана. Але український колектив пропустив втретє... Нкунку вивів віч-на-віч Собослая, той обійшов кіпера й вразив ворота. За кілька хвилин м'яч знову опинився у воротах. Швидкий розіграш м'яча і розкішний постріл Ольмо у дальній кут. 4:0. Шахтар відповів всього одним ударом Мудрика.

"Гірники", які цього сезону Ліги чемпіонів радували українського вболівальника ефектними виступами проти усіх без винятку команд, безперечно розчарували, хоча у цьому є велика заслуга РБ. Німці набрали форму з приходом Розе. Це вже далеко не та розібрана команда, яку Шахтар громив у першому турі 4:1.

Поразка означала, що "гірники" завершують виступи в ЛЧ. Навесні вони гратимуть у Лізі Європи. Хоча на початку сезону про це, напевне, можна було лише мріяти. Групу F очолив Реал Мадрид, а РБ Лейпциг фінішував другим. Без єврокубків залишився Селтік.