Ліга чемпіонів 2022/23, 6-й тур

Маккабі Хайфа – Бенфіка – 1:6

Голи: Чері, 26 (пен.) – Рамуш, 20, Муса, 59, Грімальдо, 69, Р. Сілва, 73, Араужу, 88, Маріу, 90+3

Ювентус – ПСЖ – 1:2

Голи: Бонуччі, 39 – Мбаппе, 13, Мендеш, 69

Інтрига у групі була доволі специфічною. Французи та португальці мали по 11 очок і боролись за лідерство, італійці та ізраїльтяни з 3 пунктами змагались за потрапляння у плей-офф Ліги Європи.

Однакові рахунки на табло були після першого тайму обох матчів. Бенфіка розпочала потужно, що конвертувалось у гол Рамуша після скидки Отаменді. Чері у відповідь реалізував пенальті. Ювентус доволі несподівано переважав ПСЖ, хоч і пропустив першим після розкішного проходу Мбаппе. Кіліан став наймолодшим в історії ЛЧ гравцем, якому вдалось забити 40 голів. Туринці відповіли голом Бонуччі.

Другий тайм йшов за сценарієм "орлів". Муса головою замкнув постріл з правого флангу від Ба, Грімальдо відзначився чудовим пострілом зі штрафного, Рафа Сілва ефектно перекинув кіпера після пасу колишнього гравця Шахтаря Нереса, а Араужу замкнув простріл. Маріу поставив крапку. 6:1!

ПСЖ вдруге вийшов вперед на екваторі тайму. Голом після пасу Мбаппе відзначився Мендеш, який хвилину перед тим з'явився на полі. "Стара синьйора" забила, але гол Локателлі не зарахували через офсайд.

Фінальні свистки зафіксували перемоги Парижа та Лісабона, які відповідно посіли другу й першу сходинки з 14 очками. Команди мали ідентичну різницю забитих і пропущених (16:7), тож довелось рахувати голи на виїзді. Лише за ними "орли" випередили Мбаппе і Ко. Ювентус випередив Маккабі Хайфу й вилетів у Лігу Європи.