АПЛ, 14 тур

Брайтон – Челсі – 4:1

Голи: Троссард, 5, Лофтус-Чік, 12 (а), Чалоба, 42 (а), Гросс, 90+5 – Гаверц, 48,

Борнмут – Тоттенхем – 2:3

Голи: Мур, 22,50 – Сессеньйон, 57, Девіс, 73, Бентакур, 90+2

Брентфорд – Вулверхемптон – 1:1

Голи: Мі, 50 – Невіш, 55

Вилучення: Коста, 90+7

Команда Роберто де Дзербі приймала Челсі Грема Поттера, який покинув тренерський місток Брайтона у вересні цього року. "Чайки" влаштували екс-наставнику божевільний прийом.

Лише 5 хвилин знадобилося Троссарду, щоб відкрити рахунок. Після передачі Мітоми м'яч ніби заплутався у ногах бельгійського хавбека, але врешті той приборкав шкіряного і переправив його у ворота Челсі.

Уже за декілька хвилин півзахисник "синіх" Лофтус-Чік записав у свій пасив автогол. Під час виконання суперником кутового він намагався вибити м'яча за межі карного майданчика, але так невдало, що вгатив його у власні ворота. Під завісу першого тайму команду Поттера спіткала ще одна халепа. Намагаючись у підкаті відібрати м'яча в Еступіньяна, Чалоба зрізав шкіряного у свої ж ворота. Ще один автогол – 3:0.

По перерві гості змогли відквитати один гол. Гаверц виграв другий поверх після філігранної передачі Галлагера і дещо скоротив відставання Челсі. Вже у доданий час Гросс встановив рахунок 4:1.

Роберто де Дзербі святкує першу перемогу у статусі керманича Брайтона. Його команда піднімається на 7 місце в АПЛ (18 очок). Підопічні Поттера на 5 щаблі (21 пункт).

У паралельному матчі Борнмут приймав Тоттенхем. На 22 хвилині Мур вивів господарів уперед, а одразу по перерві оформив дубль. Після прострільної передачі Сміта він головою спрямував м'яч у ворота "шпор". Той спершу влучив у поперечку, а потім зрикошетив і таки залетів у сітку.

Врешті Тоттенхем показав зуби. Хойб'єрг віддав на Сессеньйона, той пробив низом і влучив у праву стііку. Шкіряний зрикошетив у ворота Брайтона. Далі "шпорам" вдалося відновити статус-кво. Сон виконав майстерний навіс з кутового, а Девіс головою поклав м'яча під поперечку. А вже у доданий час Бентакур вигриз перемогу для Тоттенхема – 3:2. Зараз "шпори" на 3 сходинці турнірки АПЛ (26 очок), Брайтон на 7 сходинці (18 пунктів).

У ще одному поєдинку АПЛ Брентфорд Єгора Ярмолюка розписав нічию з Вулверхемптоном. За господарів відзначився Бен Мі, а за "вовків" голом відповів Невіш. Під саму завісу дуелі Дієго Коста встиг отримати червону картку. А от український півзахисник, який вперше потрапив у заявку Бренфорда, на заміну так і не вийшов.