Бундесліга. 12 тур

Баварія – Майнц – 6:2

Голи: Гнабрі,5, Мусіала, 28, Мане, 43, Горецка, 58, Тель, 79, Чупо-Мотінг, 86 – Відмер, 45+4, Інгвартсен, 82

Нереалізовані пенальті: Мане, 43, – Буркхардт, 45+3

РБ Лейпциг – Байєр – 2:0

Голи: Нкунку, 32, Вернер, 83

Перша половина зустрічі між Баварією та Майнцом виявилася результативною. Мюнхенці зуміли забити аж тричі – відзначилися Гнабрі, Мусіала та Мане. Натомість у складі гостей Відмер з близької відстані головою відправив м'яч у лівий кут воріт. Цікаво, що обидві команди мали шанс забити з пенальті, але ні Мане, ні Буркхардт не змогли перехитрити голкіперів.

По перерві Мане знайшов у штрафному Горецку, який успішно завершив атаку. Ще згодом забили Тель та Чупо-Мотінг. Майнцу вдалося відзначитися ще раз – Інгвартсен скористався помилкою воротаря.

У паралельному матчі туру РБ Лейпциг приймав Байєр. Господарі діяли гостріше та змогли відкрити рахунок після розіграшу штрафного. Нкунку виграв боротьбу на другому поверсі та головою перенаправив м'яч у ворота. У другому таймі РБ Лейпциг подвоїв рахунок після успішного ривка Вернера.

Зазначимо, що РБ Лейпциг зустрінеться у вирішальному матчі за вихід у плей-офф Ліги чемпіонів з Шахтарем вже 2 листопада о 19:45 за Києвом.

Отже, Баварія стала лідером Бундесліги з 25 очками, РБ Лейпциг піднявся на 5-те місце (19 очок), Майнц опустився на 8-му сходинку (18 очок), а Байєр на 16-й позиції (9 очок).