Ліга чемпіонів. Груповий етап. 5 тур

РБ Лейпциг – Реал – 3:2

Голи: Гвардіол, 13, Нкунку, 18, Вернер, 81 – Вінісіус, 44, Родріго, 90+4 (п)

ПСЖ – Маккабі Хайфа – 7:2

Голи: Мессі, 20, 45, Мбаппе, 32, 64, Неймар, 35, Голдберг, 67 (А), Солер, 84 – Сек, 38, 50

Суперники Шахтаря зустрілися між собою на Ред Булл Арені. Лейпцигу важливо було перемагати, щоб мати хороші шанси на вихід у плей-офф ЛЧ. Німецька команда ще у першій половині матчу неприємно здивувала мадридців, забивши двічі. Спочатку Гвардіол головою переправив м'яч у ворота, а згодом Нкунку подвоїв перевагу.

Наприкінці тайму Реал все ж зміг відіграти один гол – Вінісіус Жуніор виграв боротьбу на другому поверсі та з допомогою рикошету розстріляв володіння Бласвіха.

По перерві Реал взяв гру під свій контроль, але більше моментів було у господарів. Хороший шанс мав Вернер, але м'яч зрадницьки пролетів повз ліву стійку. Невдовзі він реабілітувався та вже з близької відстані зробив рахунок 3:1. Гол Родріго з пенальті в компенсований час уже нічого не міг змінити.

Отже, "вершкові" є лідерами групи з 10 очками. Одразу за ними РБ Лейпциг (9 балів), Шахтар (6 балів) та Селтік (2 бали).

Зазначимо, що у паралельному матчі Шахтар розписав мирову з Селтіком (1:1) та забезпечив собі, як мінімум, місце у ЛЄ.

Натомість ПСЖ одразу показав, що є фаворитом зустрічі. Ще у першому таймі він повністю розбив Маккабі Хайфу. До Мессі, який оформив фантастичний дубль, долучилися Мбаппе та Неймар. Ізраїльський клуб зміг відповісти на це лише голом Секи.

У другому таймі парижани дещо втратили пильність та пропустили ще один м'яч від гостей – Сек забив вдруге після подачі з кутового. Проте після цього були дубль Мбаппе, автогол Голдберга та влучний удар Солера. Як результат – 7:2.

Зазначимо, що ПСЖ та Бенфіка мають по 11 очок, але перше місце посідає все ж французький клуб. Третім йде Ювентус, а на останній позиції Маккабі Хайфа. У обох команд по 3 очки.