Українці підходили до матчу третіми у квартеті F з 5 заліковими балами. Шотландці ж мали всього 1 очко, тож для збереження шансів на євровесну їм потрібна була перемога. Шахтар у випадку звитяги чи нічиєї точно б грав мінімум у плей-офф Ліги Європи.

Перші 25 хвилин команди провели доволі інтенсивно, намагаючись відповідати атакою на атаку, хоч і без особливої гостроти. Найкращий момент за цей час мали господарі. О'Райлі пробивав з лінії штрафного майданчика, але м'яч пролетів повз ліву стійку.

Селтік почав більше атакувати. Матвієнко у намаганнях зупинити суперника отримав першу жовту у поєдинку за фол поблизу штрафного. Подачу зі стандарту вибив той же Микола. Лівим флангом пройшов Тейлор та прострілив, удар Абади оборона заблокувала, але Якумакіс результативно зіграв на добиванні. Рахунок відкрито.

"Кельти", натхненні забитим м'ячем, спробували затиснути "гірників". Знову пробивав Якумакіс – Трубін потягнув постріл у дальній кут. Шахтар відповів гостро. Траоре видав чудову розрізну передачу на Мудрика, Михайло вийшов віч-на-віч з Хартом, але переграти колишнього кіпера Ман Сіті не зумів. Перерва.

Донеччани вийшли з роздягальні доволі зарядженими й намагались атакувати. Так, на 53-й Зубков замикав простріл Траоре, але влучив у сітку зі зовнішнього боку. Йовічевіч випустив Сікана замість Траоре. Данило чи не одразу віддав на Мудрика у центрі поля, а той протягнув м'яч до межі штрафного, змістився у центр та пробив чітко під поперечку. 1:1! П'ята результативна дія Михайла в цій ЛЧ.

Селтік відповів гострим ударом Фурухасі, який ефектно парирував Трубін. Маеда пройшов Тейлора і прострілював на вільного форварда. В останній момент захисник "помаранчево-чорних" вибив на кутовий. Фантастичний шанс у відповідь мав Шахтар. Мудрик вилетів у контратаку, прострілив на Сікана, а Данило незграбно підставив ногу й не влучив у порожні ворота. Промах року...

Господарям була потрібна лише перемога, тож вони всіляко намагались тиснути на Шахтар аж до фінального свистка. Донеччани вистояли. 1:1. Нічия гарантувала команді Йовічевіча участь мінімум у плей-офф Ліги Європи. У разі перемоги над РБ Лейпциг в останньому турі групового етапу ЛЧ "гірники" гратимуть в 1/8 фіналу найпрестижнішого євротурніру.