Ліга конференцій, 4 тур

Вадуц – СК Дніпро-1 – 1:2

Голи: Растодер, 30 – Хамаш, 25, Довбик, 90+1

Команда Кучера не змогла впоратися з представником країни-карлика у першій зустрічі, але залишалася на другій сходинці групи Е. Сьогодні Аполлон вже встиг несподівано здолати АЗ, тому дніпрянам зовсім не хотілося повторювати осічку.

Дебют зустрічі минув без моментів, проте вже на 16-й хвилині Вадуц міг вийти вперед. Макса Валефа розстрілювали з кількох метрів – бразилець сміливо кинувся на м'яч. СК Дніпро-1 відповів ударом Гуцуляка в ближній кут, який не став проблемою для Бюхеля. Втім, на 25-й хвилині голкіпер Вадуца вже витягав м'яч з власної сітки. Яніс Хамаш вдало зіграв на підборі перед карним майданчиком і вирішив пробити (мокрий газон сприяв таким рішенням). М'яч летів по центру воріт і насправді нікого не зачепив, але засліплений стіною ніг Бюхель завалився наперед.

СК Дніпро-1 повторив помилку попередньої гри – дуже швидко пропустив після власного гола. Навіть атака суперника була схожа. Вадуц перевів м'яч з правого фланга на лівий, де цього разу забули Растодера. За рахунку 1:1 команди пішли відпочивати.

У другому таймі слід було очікувати натиску українців, але нічого такого не сталося і близько. Більше того, Вадуц сам йшов здобувати перемогу. Дублю Растодера завадила лише власна неточність, а Валеф здійснив ще один сейв після удару Хаджі.

Навіть так гості могли вирватися вперед. На 62-й хвилині Довбик вивалився віч-на-віч з голкіпером і спокійно реалізував свій момент. Бригада Маріана Барбу зафіксувала офсайд, але повтор залишає великі сумніви щодо цього рішення. Вкотре доводиться згадувати про відсутність VAR у Лізі конференцій.

Ігровий провал лідера УПЛ продовжився. СК Дніпро-1 довго не бив у площину воріт по перерві, а суперник мав достатньо своїх моментів. Дякувати Валефу, що вдалося втримати нічию до компенсованого часу, коли і настала розв'язка.

На 90+1-й хвилині "джокер" Танчик виконав чудову подачу на Довбика, який головою забив м'яч у 6 матчі поспіль. Форвард збірної України з 4 голами йде серед найкращих бомбардирів ЛК. Вольова перемога дозволила СК Дніпро-1 набрати 7 очок та закріпитися на другій сходинці. Наступний тур проти Аполлона (4 пункти) повинен стати вирішальним.