Ліга чемпіонів, 4 тур

Група С

Барселона – Інтер – 3:3

Голи: Дембеле, 40, Лєвандовскі, 82, 90+2 – Барелла, 50, Лаутаро, 63, Госенс, 89

Вікторія Пльзень – Баварія – 2:4

Голи: Влканова, 62, Клімент, 75Мане, 10, Мюллєр, 14, Горецка, 25, 38

Барселона після фіаско в Мілані не могла дозволити собі повторну осічку. Поразка означала б дострокове прощання з плей-офф, а нічия залишала доволі скромні шанси. Друга зустріч виявилася значно яскравішою, ніж шахова партія, яку команди влаштували 8 днів тому.

Розвідка тривала зовсім недовго, і вже на 10-й хвилині Лєвандовскі мав відкривати рахунок. Поляк чітко замикав подачу з кутового, проте Мхітарян підстрахував Онана на лінії воріт. Інтер відповів своїм супермоментом. Джеко головою влучив у поперечину, а незграбне добивання де Врея викликало лише посмішку.

В середині тайму суперники обмінялися дальніми ударами Мхітаряна і Дембеле – воротарі спрацювали чітко. Барселона ледь не привезла собі гол невдалим виконанням кутового. Захисники Інтера винесли м'яч в центр поля, де Барелла "переїхав" молодого Гаві і розігнав контратаку. Завершення довірили Дюмфрісу, який щільним ударом пробив у тер Штегена.

Більше Барса нічого не дозволила міланцям, потужно провівши завершальні 15 хвилин тайму. Онана зупинив Педрі у ближньому бою, але на 40-й хвилині камерунець був безсилий проти колишньої команди. Рафінья на правому фланзі відборовся до кінця і розрізною передачею запустив у карний майданчик Серхі Роберто, а той прострілом знайшов Дембеле – 1:0. Майже відразу Рафінья міг подвоїти перевагу, але трішки не докрутив м'яч у дев'ятку. Каталонці закономірно пішли відпочивати переможцями.

Старт другого тайму знівелював усі попередні зусилля підопічних Хаві. На 50-й хвилині Піке "проспав" височенну подачу Бастоні, а позаду раптом вигулькнув Барелла – 1:1. Цей гол відправив Барсу у футбольний нокдаун на кілька хвилин, упродовж яких Інтер створив 3 моменти. Тер Штеген своїми сейвами відчайдушно тримав команду в грі.

Коли Барселона нарешті вирівняла ситуацію, трапився другий удар. Довгі передачі цього вечора були справжнім жахом для захисників "кулес". На 63-й хвилині роль невдахи виконав уже Гарсія, який безнадійно програв боротьбу Мартінесу. Аргентинець отримав купу простору і пробив у нижній кут – м'яч залетів у сітку, "поцілувавши" обидві стійки.

Хаві провів аж 4 заміни за 8 хвилин. Втім, проблеми Барселони крилися радше у психологічній площині, а не ігровій. На амбітну команду влітку витратили понад 150 млн євро, а на горизонті майорів другий поспіль виліт з групи ЛЧ. Вкотре не йшла гра у Лєвандовскі. Поляк хет-триком відірвався на Вікторії, але в матчах з топами марнував моменти. От і цього разу Роберт залишився самотнім і з 10 метрів головою пробив повз стійку.

Каталонці повинні були завершувати матч у меншості. Дембеле прямою ногою жорстко "в'їхав" у Дарміана, але рефері обмежився жовтою. Француз остаточно втратив голову і жадібністю зіпсував розкішну контратаку (офсайд могли й переглянути).

Барселона продовжила відчайдушно атакувати, і фортуна таки повернулась до господарів обличчям. Лєвандовскі нарешті показав щось проти гранда, хоча 34-річному нападнику дещо пощастило з рикошетом. Він двічі бив з меж карного майданчика – якщо першу спробу заблокували чітко, то другій Бастоні більше допоміг, дезорієнтувавши Онана.

Команда Хаві наївано побігла виривати перемогу, за що відразу поплатилася. Онана передачею на 60 метрів запустив Лаутаро у прорив – аргентинець просунувся до карного майданчика та викотив "цукерочку" для Госенса, якого вже ніхто не накривав.

І все ж це був не кінець вечора! Вже у компенсований час Лєвандовскі ще раз присоромив скептиків чудовим ударом під поперечину, який довершив шалені 3:3. Барселона врятована від вильоту зараз, але великий ризик залишається. У наступному турі каталонцям проти Баварії потрібно зіграти краще, ніж Інтер проти Вікторії. Якщо ж не вийде – другий рік поспіль на Камп Ноу залунає гімн Ліги Європи.

У паралельній зустрічі Баварія де-юре оформила вихід у плей-офф, знову набивши повну торбу Вікторії. Бомбардирські навички раптом прорізалися у центрхава Горецки – 2 голи та асист за тайм.

Баварія зовсім розслабилась по перерві і навіть дозволила чехам відквитати два м'ячі. Мюнхен вперше пропустив у цій ЛЧ. Втім, ситуацію в групі це жодним чином не змінило. Команда Нагельсманна з 12 очками впевнено йде лідером, а Вікторія з "бубликом" очікувано залишається на дні групи смерті.