Ліга чемпіонів, 4 тур

Група А

Наполі – Аякс – 4:2

Голи: Лосано, 4, Распадорі, 16, Кварацхелія, 62 (пен.), Осімхен, 90 – Классен, 49, Бергвейн, 82 (пен.)

Група В

Атлетіко – Брюгге – 0:0

Вилучення: Сова, 82 (Б)

Наполі слідом за Реалом та Ман Сіті міг стати третьою командою, яка достроково оформить собі вихід у плей-офф. Для цього достатньо було нічиєї проти Аякса, однак підопічні Спалетті не стали собі вигадувати зайві рамки.

Захист амстердамців не зробив жодних висновків з домашнього побиття (1:6), напускавши 2 голи за 16 хвилин нової зустрічі. Лосано м'яким ударом головою завершив яскраву комбінацію, а Распадорі вліпив у дев'ятку з лінії карного майданчика. Рахунок 2:0 протримався до відпочинку, хоча обидві команди мали ще хороші нагоди.

На початку другої половини реалізація покращилась. Классен дав надію Аяксу, замкнувши подачу Бессі з лівого флангу. Втім, Наполі швиденько повернув собі комфортну перевагу завдяки VAR. Фелікс Цвайєр не помітив гри рукою Тімбера, однак повтор явно радив вказати на "позначку". Кварацхелія без проблем реалізував спробу – у грузина 2+3 за 4 тури групи ЛЧ!

Обмін голами у кінцівці зустрічі нічого не змінив. Наполі з 12 очками у плей-офф, а Аяксу слід розраховувати на диво Рейнджерс проти Ліверпуля і власний максимум у решті 2 турах.

Сенсаційний Брюгге також мав оформити бодай нічию, щоб стати учасником плей-офф. Українці Едуард Соболь та Роман Яремчук залишились в запасі. Перший тайм для їхніх партнерів склався дуже важко. Атлетіко влаштував шалениий штурм, який стримав лише Міньйоле і власна неточність. Під завісу тайму мадридців ледь не покарали за марнотратство.

Знову VAR кардинально змінив рішення арбітра. Пенальті у ворота Атлетіко здавався очевидним, проте повтор показав, що першим насправді фолив гравець Брюгге. Замість "позначки" показали жовту картку в інший бік.

Другий тайм мав таку ж модель гри. Атлетіко шалено атакує і б'ється в стіну Міньйоле. Останні 10 хвилин Брюгге навіть провів у меншості через конкурента Яремчука. Камаль Сова зухвало вибив м'яч після свистка і побачив перед собою другу жовту. Це випробування не змусило бельгійців здригнутись – четвертий "сухий" матч поспіль (загальна різниця 7:0) і вихід у плей-офф!