Битва лідерів групи F Ліги чемпіонів. Мало хто міг повірити у це після жеребкування, але до 5 жовтня українці не знали поразок: перемогли РБ Лейпциг (4:1) та розписали нічию зі Селтіком (1:1). Іспанці святкували звитяги і над німцями, і над шотландцями.

Очевидним фаворитом з великим запасом був Реал. Саме команда Карло Анчелотті взяла гру під свій контроль і забила вже на 13 хвилині. Родріго спиною до воріт прийняв м'яч, "обігрався" зі Степаненком та пробив з-за меж штрафного – Трубін торкнувся сфери лише кінчиками пальців. Тотальний контроль Реала вдруге дав результат. Вінісіус чудовим пострілом завершив розкішну комбінацію "бланкос" і мав ще мінімум 3 моменти, щоб забити знову. В одному з моментів Бондар вибив з лінії воріт.

До кінця тайму відставання несподівано скоротив Шахтар, який до цього мав лише два напівмоменти. Мудрик віддав на Михайліченка, Богдан подав у штрафний, а Зубков дуже красивим ударом у падінні вразив ворота Луніна, який проводив дебютний матч у найпрестижнішому євротурнірі. Олександр став першим українцем в історії "гірників", який залишив свій автограф у воротах Реала.

"Бланкос" вийшли з роздягальні й насіли на ворота українського колективу. В одній із контратак Мудрик на швидкості втік від Карвахаля, але переграти Менді з Луніним не зумів. Швед також пробивав головою, але неточно. Реал продовжував контролювати хід зустрічі, розігруючи в останній третині. Небезпечні моменти мали Родріго, Вінісіус, Вальверде, Бензема та інші.

На останніх хвилинах Йовічевіч випустив Сікана і Траоре, вирішивши зіграти з двома форвардами. Сміливе рішення, але часу було недостатньо. Одним із героїв "гірників" можна назвати Трубіна, який парирував не один удар.

Підопічні Карло Анчелотті набрали 9 залікових балів, закріпившись на першій сходинці квартету. Шахтар з 4 пунктами залишився другим. Наступного тижня українці прийматимуть іспанців у Польщі.