Ліга чемпіонів 2022/23, 3-й тур

РБ Лейпциг – Селтік – 3:1

Голи: Нкунку, 27, Сілва, 64, 77 – Жота, 47

Зальцбург – Динамо Загреб – 1:0

Гол: Окафор, 71 (пен.)

Перший тайм зустрічі суперників Шахтаря був доволі рівним, але реалізація була куди кращою у господарів. Нкунку забив вже на 18 хвилині, але гол скасували після перегляду VAR через офсайд. Кілька миттєвостями пізніше головна забивна сила все ж відзначився, обігнавши оборонця та перегравши кіпера.

Відповіді Селтіка були гострими, але зрівняти ситуацію вдалось лише по перерві. Фурухасі взяв на себе оборонців, віддав на Жоту, а той підловив кіпера на протиході й результативно завершив контратаку. Собослаю вдався хороший результативний дальній удар. VAR скасував взяття. А вже за лічені секунди м'яч знову влетів у ворота шотландців – забив Сілва. Крапку теж поставив Андре, оформивши дубль. РБ Лейпциг набрав перші 3 очки й піднявся на третє місце. Селтік з одним пунктом став останнім.

У паралельному матчі, який теж розпочався о 19:45, було не менше небезпечних моментів на дві команди, проте реалізація була куди гіршою. Пощастило більше Зальцбургу, який заробив пенальті. Його реалізував Окафор. На 90+3 хвилині Динамо зрівняло рахунок, але і тут втрутився VAR. Перемога дозволила "бикам" тимчасово очолити групу Е. Загребці залишились третіми з трьома пунктами.