"Після початку повномасштабної війни я написав заяву про вихід з російського громадянства, а паспорт просто знищив! До речі, мене викликали у поліції в Лубнах. Мене перевіряли, вивчали мій телефон, всі листування в ньому. Але мені не було чого приховувати. Думаю, я не єдиний, хто через це пройшов.

Навіщо я приймав російське громадянство? Розумієте, тоді, коли я його отримував, це було потрібно для футболу. Мені тоді було лише 17 років, я не розумів багатьох речей. Питання російського громадянства було скоріше не моїм рішенням, а тих людей, які займалися моїм просуванням. Я ніколи не писав відмови від українського громадянства. Я українець і таким залишуся", – цитує Каретника офіційний сайт Полтави.

Нагадаємо, у 2013 році Сергій Каретник перебрався грати на росію, де виступав, зокрема, за Кубань, Анжи, брянське та владивостоцьке Динамо. Після початку повномасштабного вторгнення він повернувся до України та став гравцем Полтави з Першої ліги. Каретник є уродженцем Полтавщини та вихованцем київського Динамо.