Нещодавно футбольну спільноту сколихнула новина про те, що клуб із Першої ліги підписав гравця із російським паспортом. Сергій Каретник народився на Полтавщині, є вихованцем Динамо.

Він навіть встиг зіграти 15 матчів за збірну України U-17. Але у 2013 році півзахисник переїхав в рф і отримав російське громадянство. Там хавбек виступав, зокрема, за Кубань, Анжи, брянське та владивостоцьке Динамо.

"Я був готовий, що буде критика, коли повернуся в Україну. Але я знаю свою позицію. Я люблю Україну, я українець, і мені немає чого приховувати. Так, я грав у росії. Але зараз я тут, у своїй рідній країні, на своїй Батьківщині, чому дуже радий. Тепер я буду завжди тут!

Шкодую, що у юному віці взяв російське громадянство! Але скажу, що там є невеликий відсоток адекватних людей, які все розуміють, попри титанічні зусилля тамтешньої пропагандистської машини. Дехто з них досі тримає зі мною контакт.

Вони розуміють, що між росією і Україною йде справжня війна, тримають руку на пульсі подій. Підтримують і мене, і нашу країну. Але вони перебувають там і не можуть вплинути на ситуацію. Багато хто просто боїться виходити на протест.

Останні кілька років я хотів повернутися в Україну. Їздив до Польщі, але там кар'єру продовжити не вдалося. А ще у мене тоді була кохана дівчина у росії. І це був той фактор, який не давав звідти поїхати. Вона з Краснодара. Зараз ми не спілкуємося", – розповів Каретник у відвертому інтерв'ю прес-службі Полтави.