Барселона мала шанс випередити Реал і стати новим лідером таблиці бодай на добу. Для цього потрібно було на виїзді перемогти міцного середняка – Мальорку. У Хаві були серйозні кадрові проблеми із захистом, тому довелося вдаватися до нових рішень. Молодий Бальде перемістився зі звичного лівого флангу на правий, а Піке та Альба отримали можливість пограти з перших хвилин.

До перерви Барселона володіла м'ячем 70% часу, проте моментів створила не так багато. Єдиний гол оформив Роберт Лєвандовскі. На 20-й хвилині поляк увірвався до карного майданчика, замахом прибрав захисника та крученим ударом відправив м'яч у нижній кут воріт. Лєвандовскі став першим гравцем в історії Барси, який забив 9 м'ячів у своїх стартових 7 матчах чемпіонату. Попередній рекорд тримався з 1951-го – тоді Кубала відзначився "лише" 8 разів.

Економ-режим Барселони продовжився і по перерві. Підопічні Хаві навіть не думали додавати швидкості і взагалі не били у площину. На щастя, оновлена оборона діяла надійно, не даючи розгулятися Мальорці. Уваги варті два моменти у компенсований час – Мурікі пробив повз ворота, а тер Штеген впорався із сильним ударом Родрігеса.

Перемога дозволила Барсі стати новим лідером, допоки Реал не зіграв свій матч. Каталонці змогли зекономити сили перед першою битвою з Інтером у вівторок.