Обидва гранди програли перед міжнародною паузою, тому мали мотивацію виправляти ситуацію. Інтер через травми втратив Лукаку та Брозовіча, а у Роми випав нідерландський дует Карсдорп-Вейналдум. Не міг допомогти "вовкам" і головний тренер Жозе Моурінью, який відбував дискваліфікацію. Португалець після свого повернення в Італію мав жахливу серію проти колишньої команди – три поразки із загальним рахунком 1:8.

Міланці мали певну перевагу на старті зустрічі, хоча до небезпеки доходило рідко. Гол Джеко справедливо скасували через офсайд, а дальній удар Чалханоглу просвистів повз стійку. Коли здавалося, шо гра заспокоїлася остататочно, Інтер відкрив рахунок. На 30-й хвилині лівий латераль "нерадзуррі" Дімарко залишився без нагляду і ударом в один дотик прошив Патрісіу.

Гол нарешті розбудив Рому, якій вдалося відігратися доволі швидко. Спінаццола перехопив м'яч у центрі поля, протягнув і якісною подачею знайшов Дибалу – 1:1. До слова, влітку головним претендентом на аргентинця вважався саме Інтер, але пошкодував грошей на зарплату. Тепер Пауло натякнув, що варто було розщедритись.

Картина другого тайму була схожою на перший. Суперники не хотіли ризикувати і більше зосередились на обороні. Рома суттєво збідніла в креативі, коли Дибала на 58-й хвилині зазнав пошкодження і поступився місцем Абрахаму. Інтер ніби відчув полегшення і пішов вперед більшими силами. Суперник допомагав постійними фолами поблизу карного майданчика. Один з таких завершився пострілом Чалханоглу в поперечину.

Стандарт виявився вирішальним, але в інший бік. Рома заробила штрафний не відстані 40 метрів від воріт – Пеллегріні чудовою крученою подачею навісив на голову Смоллінгу, який пробив повз Хандановіча.

Арбітр додав 5 хвилин, але "вовки" втримали свою перевагу. Підопічні Моурінью вийшли на четверту сходинку Серії А щонайменше до завтра, коли свій матч проведуть сусіди з Лаціо. Натомість Інтер до кінця туру взагалі ризикує випасти з топ-10. Сімоне Індзагі явно повинен хвилюватись перед двоматчевою дуеллю з Барсою в ЛЧ – перша домашня зустріч вже у вівторок.