Олександр Зінченко, який встиг відновитися після надриву литкового м'яза, вийшов на лондонське дербі у стартовому складі "канонірів".

Всередині першого тайму команда українця повела у рахунку. Партей на підступах до штрафного суперників отримав передачу від Вайта і бездоганно пробив у дев'ятку.

Та вже за декілька хвилин Тоттенхем заробив право на пенальті, яке очікувано взявся реалізовувати Харрі Кейн. Ударом по центру воріт він встановив статус-кво у поєдинку і записав у свій актив сотий гостьовий гол в АПЛ. Окрім того, Кейн (7 голів) дещо скоротив відставання від Холланда (11 голів) в бомбардирській гонці цього сезону.

Одразу по перерві Арсенал знову вирвався уперед. Після удару Саки Льоріс не зумів зафіксувати м'яча у руках, той відскочив від захисника "шпор", а подарунком скористався Жезус – 2:1.

На 62-ій хвилині підопічні Конте залишилися в меншості. За брутальну гру проти Мартінеллі червону картку отримав Емерсон.

"Каноніри" дуже швидко зуміли скористатися чисельною перевагою – своє прізвище на табло записав Джака.

3:1 – у підсумку. Підопічні Артети впевнено закріпили лідерство в АПЛ (21 очко). Тоттенхем перебуває на 3-й сходинці турнірної таблиці (17 пунктів).

Додамо, що для Арсенала це 7 перемога у 8 іграх чемпіонату. Із таким потужним стартом жодна із команд не залишалася поза топ-четвіркою із 1994 року. Тож можна посперечатися, що ми побачимо "канонірів" у наступному сезоні Ліги чемпіонів.