УПЛ, 5 тур

Металіст – Шахтар – 1:6

Голи: Чідомере, 88 – Сікан, 18, 30, 39, Зубков, 36, Траоре, 73, Джурасек, 90+1

Нереалізований пенальті: Мудрик, 81 (Ш)

Багато гравців "гірників" мали важкий тиждень виступів за збірні, а вже 5 жовтня потрібно їхати в гості до Реала. Втім, Ігор Йовічевіч виставив доволі бойовий склад. Гра почалася на 13 хвилин пізніше, ніж планувалась. Через повітряну тривогу гравці не змогли вчасно провести розминку, тому їм дали трохи додаткового часу. Матч показав, що футболісти Металіста таки не налаштувались.

Перший момент Шахтаря мав Конопля. Правий захисник вилетів на побачення з кіпером, але пробив над воротами. Надалі "гірники" не пробачали суперника. Все розпочалося з кутового Мудрика, який на ближній стійці знайшов голову Сікана. Нападник оформив хет-трик у матчі за молодіжку, а тепер продовжив феєрію. На 30-й хвилині Данило забив вдруге, скориставшись передачею ще одного героя молодіжки – Судакова.

Мудрик взяв на себе функції асистента. Лівий вінгер додав ще 2 результативні передачі – на Зубкова і нестримного Сікана. Таким чином, у складі Шахтаря за тайм було два хет-трики – гольовий та асистентський.

По перерві підопічні Йовічевіча дещо збавили оберти, тримаючи в думках матч з Реалом. Хорват почав проводити заміни, зокрема, дав дебютувати Назарині. Збільшив перевагу інший "джокер" – Лассіна Траоре. Гравці Металіста так боялися Мудрика, що самі вибили м'яч для удару буркінійця. Через 8 хвилин Михайло нарешті міг забивати сам, але не реалізував пенальті. Екс-кіпер Шахтаря Олександр Рибка мав хоч якусь радість цього вечора.

Натомість Анатолію Трубіну настрій таки зіпсували. Партнери забули Чідомере на кутовому, і легіонер Металіста оформив гол престижу. Шахтар встиг довести рахунок до тенісного завдяки точному удару Джурасека – 1:6.

Шахтар провів непогану репетицію перед Реалом і повернувся на вершину УПЛ. Донеччани випереджають "ідеальний" СК Дніпро-1 на одне очко, але в команди Кучера ще є матч в запасі.