Ліга націй, 6-й тур

Угорщина – Італія – 0:2

Голи: Распадорі, 27, Дімарко, 52

Угорщина була однією з головних сенсацій Ліги націй 2022/23. Колектив двічі переграв Англію, з Німеччиною святкував перемогу і розписав нічию, а поступився лишень Італії. Доля першого місця у групі А3 розігрувалась саме між "Скуадрою" та нашими сусідами, які до матчу підходили лідерами.

Підопічних Роберто Манчіні влаштовувала лише перемога, тож вони взялись атакувати з дебютних миттєвостей. Перший тайм був доволі рівним, але з мінімальною перевагою італійців. Це конвертувалось у гол. На 27 хвилині оборона угорців обрізалась, а Распадорі результативно зіграв на добиванні.

Одразу по перерві господарі помчались вперед, але Доннарумма показав дива на лінії воріт. Уже в наступній атаці забив Дімарко, завершивши чудову комбінацію. Угорщина зуміла захопити ініціативу та мала кілька небезпечних моментів. Джанлуїджі тягнув усе, а італійці зберігали спокій. Фінальний свисток зафіксував звитягу "Скуадри Адзурри" з рахунком 2:0.

Італія виграла групу Ліги націй з 11 заліковими балами. Далі у квартеті розташувались Угорщина (10 очок), Німеччина (7) та Англія (3), яка вилетіла у дивізіон В.

Також підопічні Роберто Манчіні забезпечили собі місце у Фіналі чотирьох (змаганнях за звання чемпіона ЛН між чотирма найкращими командами дивізіону А), куди вже пробились Нідерланди та Хорватія. Завтра до них приєднається Португалія або Іспанія.